Stadium storsatsar på hållbart sportmode

Av på 19 februari, 2017
Stadium storsatsar på hållbart sportmode

Som en del av Stadiums intensifierade hållbarhetsarbete tillverkas från och med i år sportkedjans egna produkter av 100 procent hållbar bomull. Produkterna är numera märkta med stämpeln ”Better Cotton”, vilket är ett resultat av Stadiums engagemang i Better Cotton Initiative (BCI), en ideell organisation där sportkedjan på olika sätt aktivt verkar för att förbättra förutsättningarna i bomullsproducerande regioner.

Vi har varit medlemmar i Better Cotton Initiative sedan 2012 och har sedan dess jobbat hårt för att kunna möta marknadens ökade krav och efterfråga av hållbart sportmode. Äntligen kan vi nu stolt kommunicera att produkterna ur Stadiums egna varumärkeskollektioner från och med i år är märkta som 100 % hållbar bomull, säger Catrine Marchall, hållbarhetschef hos Stadium.

Genom Better Cotton Initiativ (BCI) har Stadium dessutom under hösten stöttat ett unikt projekt – Female Cotton Farmers, där ca 1500 kvinnliga bomullsodlare i Indien utbildas i syfte att förbättra de ekonomiska, miljö-och hälsomässiga förutsättningarna i regionen.

Våra leverantörer stödjer Better Cotton i samband med att de köper in sin bomull därifrån. Nu vill vi försöka uppmuntra och påverka så att de faktiskt köper den från just de odlare som vi stöttar och visa att vi tar vårt ansvar steget längre. Vi vill visa att vi har ett genuint intresse och inte bara skickar in pengar i ett projekt, fortsätter Catrine Marchall.

Stadium hoppas dessutom att initiativet ska inspirera andra producenter och att samtliga produkter, oavsett varumärke, inom kort ska vara märkta som 100 procent hållbar bomull. I syfte att dela sitt engagemang för hållbar bomull med sina kunder, är produkterna ur Stadiums egna varumärkeskollektioner från och med i år märkta med en BCI-stämpel.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in