Stark insats av Örebro Hockey i Jönköping

By on 26 november, 2019

Örebro HK tog sig an HV71 i Jönköping i den 20 omgången av Svenska Hockeyligan, med en match mindre spelad inför kvällens bortamatch låg ÖHK på en tredjeplats i serien. Vid vinst kunde laget ta tillbaka topplaceringen, dock hade HV71 visat upp bra form och hade sju vinster på de tio senaste matcherna med fyra raka vinster på kontot.

Nu bröt Örebro trenden för HV71 när de utmanövrerade hemmalaget även om spelet haltade en aning, mentalt starkt att fullfölja sin spelplan och inte vika ner sig!

Örebro genomförde första perioden med ett tungt tajt spel, där misstag kunde vara avgörande. Ett sånt gjorde ÖHK i egen zon i form av en pass som HV71 kunde förvalta och ta ledningen i den sjätte minuten. Trots underläget så kändes som om att Örebro ledde spelet genom blixtsnabba spelvändningar där HV71 inte hann med. Den andra perioden blev jämfört med första perioden mycket mycket sämre kvalitetsmässigt, avsevärt lägre tempo, riktigt slarvigt passningsspel och framför allt otroligt mycket utvisningar i form av tolv utvisningsminuter. Åtta utvisningsminuter för Örebro där HV71 power play neutraliserades av gästerna på ett effektivt sätt, när väl bägge lagen väl hade fullt manskap på isen kunde Örebro kvittera och det var oavgjord när periodsignalen ljöd. Under tredje periodens första åtta minuter hanns det med sex utvisningsminuter samt ett ledningsmål för Örebro, perioden bjöd inte på någon större underhållning fortsättningsvis men Örebro kunde utöka med två mål till och vann matchen.

Sett över 60 minuter var Örebro riktigt starka i den första perioden laget visade upp tryck, snabba spelvändningar och framför allt intensitet. Trots att de hamnade i underläge fanns känslan av att ÖHK var det bättre laget och det där och då ut som om det skulle kunna bli bättre i del två. När väl mellanakten började uteblev både intensitet och tempo, kvalitén sjönk och ett slarvigt spel visades upp där utvisningarna duggade tätt. Starkt av Örebro att klara av den pressen och när väl chansen kom så kunde Linus Öberg sätta en viktig kvittering. Sista delens första åtta minuter bjöd på sex utvisningsminuter och ett mål från ÖHK, kvalitén på spelet blev efter det inte direkt bättre men utvisningarna uteblev, det bättre laget under dåligt spel var gästerna som hanterade slutet bäst med en effektivitet där några riktigt fina spelidéer fungerade i praktiken. Som Sakari Salminens 2-1 mål i numerärt överläge i den sjätte minuten av sista perioden där han smög in och styrde in pucken bakom HV71s målvakt Hugo Alnefelt, passen kom från Shane Harper.

Det är riktigt starkt av Örebro att på bortaplan ta hem tre poäng i en tillställning som gick från en fantastiskt underhållande första perioden och gå ner sig totalt spelmässigt, kan laget ta med sig den här starkt mentala insatsen till Luleå på Torsdag 28 November kan det ta laget långt för att sen vända hem till Örebro och hemmamatch mot Djurgården Lördag 30 November.

Vinsten var den åttonde på de tio senaste matcherna och den Örebro tillbaka till toppen, och det ser riktigt riktigt bra ut! Spelaren för kvällen i Örebro var inte direkt någon överraskning, målvaktsklippan Dominik Furch var som vanligt lugn och stabil.

Första perioden sjätte minuten mål HV71, Linus Fröberg 1-0. 13 minuten utvisning Örebro, Sakari Salminen två minuter interference. Power play HV71, ingen utdelning. 17 minuten Örebro, två minuter Linus Öberg boarding. Power play HV71, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till HV71
Skottstatistik första perioden HV71 5 – Örebro HK 10

Andra perioden femte minuten utvisning Örebro, två + två minuter Daniel Muzito Bagenda roughing samt crosschecking. Sjätte minuten utvisning HV71, två minuter Linus Sandin cross-checking. Spel fyra mot fyra i två minuter, ingen utdelning för något av lagen. Power play HV71 i 1.49 minuter, ingen utdelning. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki hög klubba. Power play HV71, ingen utdelning. 14 minuten utvisning HV71, två minuter Emil Johansson hög klubba. Power play Örebro i fyra sekunder. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen interference. Spel fyra mot fyra i 1.56 minuter, ingen utdelning för något av lagen. 16 minuten power play HV71 i fyra sekunder, ingen utdelning. 17 minuten mål Örebro, Linus Öberg kvittering 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden HV71 12 – Örebro HK 8

Tredje perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa hooking. Power play HV71, ingen utdelning. Femte minuten utvisning HV71, två minuter Didrik Strömberg hooking. Power play Örebro, sjätte minuten mål, Sakari Salminen 2-1. Sjunde minuten utvisning HV71, två minuter Anthony Camara roughing. Power play Örebro, ingen utdelning. 18 minuten mål Örebro, Sakari Salminen 3-1. 18 minuten HV71 tog ut målvakten, mål Örebro, Shane Harper 4-1 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 3-0 till Örebro