Stark upphämtning av Örebro HK mot HV71

By on 9 januari, 2021
Arkivbild

Under lördagen tog Örebro HK emot HV71 hemma i Behrn Arena för den 30 omgången av SHL 2020/2021.

Det hade varit ett tufft spelschema för Örebro den här veckan med matcher både onsdag och torsdag där man först vann mot Linköping och sedan förlust mot Malmö. HV71 vann senast mot Leksand, man var också ligans bästa lag i powerplay, en lista Örebro innehade bottenplatsen i.

Örebro började med bra tryck mot HV71s mål men en spelvändning gav bortalaget ledningen efter bara 40 sekunder. Efter målet fortsatte att ligga på framåt men lyckades inte skapa jätte mycket i chans väg. Sen lyckades Örebro dra på sig en utvisning för hooking samt en för för många spelare på plan så det blev spel tre mot fem för HV71 vilket laget med det bästa powerplayet i ligan förvaltade och utökade till 2-0.

Det var HV71 som kom ut starkast i den andra perioden, men Örebro jobbade sig in i matchen och kunde i den åttonde perioden reducera till 1-2. Efter målet ökade Örebro trycket på HV71 och i den 13 minuten kunde man reducera genom ett vackert mål av Linus Öberg, 2-2. Örebro fortsatte att spela bra men perioden slutade 2-2.

Örebro tog med sig energin från andra perioden till den tre och låg tätt på HV71 i så väl anfall som försvar, detta betalade sig först i den femte minuten då man kunde ta ledningen med 3-2 genom Jonathan Andersson. Efter målet fortsatte Örebro att trycka på och kunde utöka ledningen till först 4-2 och sedan även 5-2. Perioden slutade 3-0 till Örebro. Matchen slutade 5-2 till Örebro.

Ikväll tycker jag Örebro gjorde en bra match och om man bortser från första perioden så spelade man riktigt bra och jag hoppas att man snart kommer att kunna ta med inställningen man hade idag till bortaplan för då skulle man kunna husera i toppen av tabellen.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdag den 12 Januari hemma mot Djurgårdens IF.

Matchfakta:

Första perioden första minuten mål HV71, Axel Holmström gör 1-0 till HV71. Nionde minuten utvisning HV71, två minuter Axel Holmström Holding. Powerplay Örebro, inget resultat. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Hooking samt för många spelare på plan. Powerplay HV71 5 mot 3, mål HV71 Fredrik Forsberg 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till HV71
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5-6 HV71

Andra perioden åttonde minuten mål, Ludvig Rensfeldt reducerar till 1-2. 13 minuten mål Örebro, Linus Öberg kvitterar 2-2. 13 minuten utvisning HV71, Didrik Strömberg Interference. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6-5 HV71

Tredje perioden femte minuten mål Örebro, Jonathan Andersson gör 3-2 för Örebro. Åttonde minuten utvisning HV71, två minuter Niklas Arell Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Hooking. Spel 4 mot 4 i en minut, inget resultat. Powerplay HV71 i en minut, inget resultat. 15 minuten mål Örebro, Robert Leino sätter 4-2. 20 minuten mål Örebro, Joonas Rask sätter 5-2.

Tredje perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 10-4 HV71

Matchen slutade Örebro HK 5-3 HV71
Skottstatistik matchen Örebro HK 21-15 HV71