Stark upphämtning av Örebro Hockey mot Linköping HC

By on 27 september, 2018

Under torsdagskvällen tog Örebro Hockey emot Linköping hemma i Behrn Arena för den fjärde omgången av SHL.

Första perioden började Örebro bra men totalt set hände det inte så mycket varken framåt eller bakåt, dock kan man lugnt säga att Örebro spelade smartare än senast mot Djurgården. Dock lyckades inget av lagen att göra mål så 0 – 0 var resultatet efter första perioden. Mot slutet av perioden började Linköping ta över och ökade på tempot.

Perioden 0 – 0           Matchen 0 – 0.

Andra perioden bjöd på ett fortsatt höger tempo från Linköpings sida samt en hel del slarv från båda lagen. Varken Örebro eller Linköping lyckades göra mål, inte ens i numerärt överläge. Även denna period bjöd på en hel del slarv och en total avsaknad av mål.

Tredje perioden fick Linköping börja med drygt en minut i numerärt överläge men den lyckades Örebro döda. I fjärde minuten bar dock Linköpings ökade tempo frukt då Nick Sörensen tryckte in första målet för matchen och 1 – 0 till Linköping. Örebro forcerade nu och i femte minuten blir Dan Pettersson utvisad för Linköping och Örebro fick åter chansen att spela i numerärt överläge men Linköping kunde klara ut även denna omgång. Sedan böljade spelet fram och åter men utan några större chanser, i den 10:04  får Örebro Rasmus Rissanen utvisad och 11:00 slår Nicklas Sörensen in sin andra puck för kvällen och matchens första mål i powerplay 2 – 0 till Linköping. Örebro fortsatte att jaga kvittering men Linköping höll undan och Örebro gjorde på tok för många misstag för att skapa något riktigt farligt även om man nu ännu en gång lyckades etablera spel i Linköpings zon. 14:22 får Linköping Jere Sallinen utvisad och tvingas spela i numerärt underläge. Men även i numerärt underläge lyckas Linköping skapa ett farligt anfall men Nick Sörensen missar skottet. 17:36 in i tredje perioden tog Örebro timeout och plockade ut målvakten och 18:26 gör Marcus Weinstock sitt första mål för säsongen och reducerar till 1 – 2 för Örebro. Örebro fortsatte att spela utan målvakt och fick iväg flera bra skott och 19:46 så slår Aaron Palushaj in kvitteringsmålet och 2 – 2 till hemmalaget.

Perioden slutar 2 – 2            Matchen slutar 2 – 2.

Förlängningen började Örebro bra och efter 21 sekunder fick Linköping Nick Sörensen utvisad och efter 1: 11 så skjuter Aaron Palushja in segermålet för Örebro och 3 – 2.

Förlängningen 1 – 0             Matchen 3 – 2.

Sammanfattning en viktig vinst för Örebro och det är skönt att man lyckas ta tag i sitt spel och ta sig ifatt. Det känns tydligt att Aaron Palushja och Marcus Weinstock kommer att vara nyckelspelare för Örebro denna säsong så det känns bra att Marcus slog in sitt första mål nu.

Nästa match är nu på lördag 29 september borta mot Växjö och nästa hemmamatch är den 6 oktober mot Malmö.