Stark vinst av Örebro HK mot HV71

By on 26 februari, 2019

Örebro HK åkte till Jönköping för att i den 45 omgången av Svenska Hockeyligan ta sig an HV71, Örebro hade inför matchen sex poäng upp till en slutspelsplats vilket inte kändes som någon omöjlighet och HV71 har två förluster de senaste matcherna.

Örebro började den första perioden bra och i den fjärde minuten hade Shane Harper en riktigt vass chans när han sköt insidan av stolpen och tre och en halv minut senare var det dags för Anton Hedman att sätta ledningsmålet. En mycket bra period för Örebro där HV71 inte får mycket gjort.

Den andra perioden började betydligt jämnare än den första och HV71 visade upp en betydligt bättre energi. Men även om HV71 pressade på så stod Örebro emot trots sex minuter i numerärt underläge, mot slutet av perioden var det dock Örebro som satte HV71 under hård press.

I den tredje perioden svängde spelet inledningsvis rejält men det var Örebro som drog det längsta strået och utökade sin ledning genom Stefan Warg. Efter drygt sju minuter så utökade Örebro sin ledning och efter det så kändes det som om HV71 inte riktigt orkade stå emot Örebros fysiska spel. Men fem minuter senare reducerade HV71 och det var åter match. HV71 tog med tre och en halv minut kvar ut målvakten och ansatte Örebro hårt, men de höll emot och vann rättvist matchen med 2-1.

Detta var en mycket bra match av Örebro där man visade prov på en stabil defensiv och ett vasst anfall. Örebro spelar nu som lag bättre än vad de gjort på länge och man kan i dagsläget slå alla lagen i SHL så med bara tre poäng upp till Brynäs och fem poäng till Linköping och slutspelsplats så kommer detta att bli en spännande avslutning på en minst sagt svängig säsong.

Första perioden Sjunde minuten mål Örebro, Anton Hedman gör 1-0. 18 minuten utvisning HV71, Simon Önerud får två minuter för tripping. Powerplay för Örebro utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden HV71 4 – Örebro HK 13

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, Christopher Mastomäki fick två minuter för hooking. Powerplay HV71 utan resultat. Sjätte minuten utvisning Örebro, Jordan Boucher fick två plus två minuter för hög klubba. Powerplay HV71 utan resultat. 17 minuten utvisning HV71, Martin Thörnberg får två minuter för slashing. Powerplay för Örebro utan resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden HV71 11 – Örebro HK 7

Tredje perioden andra minuten utvisning Örebro, Linus Arnesson fick två minuter för hooking. Powerplay Örebro, tredje minuten utvisning HV71, Mattias Tedenby fick två minuter för tripping. Spel 4 mot 4 i dryga minuten utan resultat. Powerplay Örebro knappt en minut utan resultat. Åttonde minuten mål Örebro, Stefan Warg gör 2-0. 13 minuten mål HV71, Robin Figren gjorde 1-2. 18 minuten målvakt ut HV71 utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1