Starkt kämpande Örebro Hockey föll med uddamålet

By on 3 november, 2018

Brynäs gästade Örebro i kvällens omgång i Svenska Hockeyligan, två lag som kämpar tillsammans i botten av tabellen.

Örebro inledde matchen i riktigt högt tempo där de dominerade totalt i början, Brynäs jobbade in sig i spelet och började irritera hemmalaget. Perioden i sig gick från helt ren till gruff där det hettade till ordentligt i andra halvan, där också utvisningarna kom men målen uteblev. I mittperioden blev även den mållös, lagen hade varsin utvisning där det inte blev någon utdelning. Chansmässigt var det Örebro som låg bäst till, spelet var ganska jämnt även om hemmalaget hade mest skott på mål.

Sista perioden var det Örebro som var hetast, trots det så kunde Brynäs slå in matchens enda mål i den 13 minuten. Målet kom efter slarv från Örebro håll och Brynäs kunde komma två mot en, där det inte gjordes några problem från gästerna . Efter målet stod Örebro för årets press, det var ett kraftigt tryck mot Brynäs mål men tyvärr utan utdelning.

Örebro gjorde en klockren insats förutom att målen kom, det kändes ibland som det blev en aning ofokuserat när det drog ihop sig i skarpt läge, något som behöver jobbas på. Läget i den otroligt jämna tabellen är att Örebro ligger på tredje plats från botten med 18 poäng, en ovanför negativt kval. I nästa omgång tisdag 13 november möter ÖHK Mora borta som ligger på sista plats, för att i omgången efter torsdag 15 november möta Rögle hemma. Viktiga matcher i bottenkampen, även om Rögle i dagsläget har studsat upp på en tionde plats.

Första perioden var inne i den 14 minuten när den första utvisningen kom, den drabbade Nick Ebert Örebro och Robert Kousal Brynäs för Roughing. I den 19 minuten drabbades Anton Hedman Örebro ut för knätackling, i samband med den blev det gruff mellan Aaron Palushaj Örebro och Johan Alén Brynäs som fick dubbelutvisning för Roghing. Spel fem mot fyra med 1.23 minuter kvar av första perioden.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik Örebro 9 – Brynäs 7

Andra perioden började Örebro i numerärt underläge i 38 sekunder, ett underläge som de klarade av. Minut sex och utvisning för Brynäs, ingen utdelning. I den åttonde minuten var det Jordan Boucher Örebro som fick utvisning för cross-checking, inget mål.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik Örebro 11 – Brynäs 5

Tredje perioden minut sju utvisning för Brynäs, power play Örebro som inte gav något. I den 13 minuten kom matchens första mål, Brynäs 1-0. Med 1.34 kvar av matchen plockade Örebro ut målvakt Stefan Steen, med 37 sekunder kvar tog Örebro time out.

Tredje perioden slutade 1-0 till Brynäs