By on 28 december, 2018
Arkivbild: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey åkte till Gävle för match mot Brynäs IF i den 28 omgången av Svenska Hockeyligan, Örebro har fortsatt backen Rasmus Rissanen avstängd men Tom Wandell tillbaka i laget.

Det var även en känslig comeback i kvällens match då det var första gången som Aaron Palushaj var tillbaka i sin tidigare hemmaarena efter den infekterade övergången som han gjorde efter att mer eller mindre lovat både grupp och fans i Brynäs att han skulle skriva på nytt kontrakt, istället gjorde han en helomvändning och skrev på för Örebro.

Matchen öppnades med ett tungt spel som böljade fram och tillbaka med ett Brynäs som såg tyngst ut, Örebro hängde hur som helst med och det var även de som något överraskande tog ledningen genom ett självmål. Inte bara det, ÖHK fortsatte att göra mål, hela tre stycken där i och för sig två var självmål innan hemmalaget kunde trycka in en reducering i den tionde minuten. Det hände mycket i den första halvan av inledningsperioden, efter de fyra målen blev det mycket kamp där Brynäs pressade och Örebro kom upp i kontringar.

De sju första minutrarna av andra perioden var Brynäs helt dominanta, något som skottstatistiken skvallrade om, 7 skott mot 0 för hemmalaget. Första skottet på mål för Örebro kom i den åttonde minuten och det var Brynäs för hela slanten, det var inte mycket att göra för bortalaget som mer eller mindre inte var med på banan. När signalen ljöd hade Brynäs kommit tillbaka och kvitterat, oavgjort inför sista delen.

Tredje perioden kom inte Brynäs ut som i de två tidigare perioderna, svagt tempo och ingen glöd gjorde att Örebro var med bra i spelet och kunde hålla det oavgjorda resultatet tiden ut för att ta matchen till förlängning.

Spelet i förlängningen böljade fram och tillbaka, men till sist kunde Rodrigo Abols slå in vinstpucken i sista förlängningsminuten för Örebro och de fick med sig två poäng.

Örebro var en aning tillbakatryckta i början Brynäs som var det klart överlägsna laget, Örebro fick med sig tre mål under nio första minutrarna vilket var då Brynäs studsade tillbaka och visade styrka genom att komma tillbaka till oavgjort efter två perioder. I de sista 20 minutrarna var det jämnt mellan lagen och Örebro kunde ta matchen till förlängning, där hade Brynäs vassast chanser när det räcker med en chans som man förvaltar. Vilket Örebros Rodrigo Abols gjorde i den sista spelminuten i förlängningen, där han slog in vinstpucken fram till 4-3.

Nu fick Örebro med sig två viktiga poäng borta mot Brynäs och kunde utöka med två sköna poäng ner till Mora och Timrå, de två ligger i nuläget på 29 poäng vardera (Timrå vann på övertid och fick även de med sig två poäng).

Nu väntar årets sista match på söndag 30 december hemma mot HV71, matchen spelas kl 15.15 i Behrn Arena.

Första perioden sjätte minuten mål Örebro, Jonathan Andersson gjorde 1-0. Sjunde minuten mål igen Örebro, Anton Hedman gjorde 2-0. Minut sju utvisning Brynäs, två minuter Victor Söderström Hooking. Powerplay för Örebro, ingen utdelning. Nionde minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä gjorde 3-0. Tionde minuten mål Brynäs, Joel Kellman reducerade till 1-3.

Första perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 7 – Örebro HK 13

Andra perioden minut ett utvisning Örebro, Jere Sallinen Slashing. Boxplay Örebro, där Brynäs till sist kunde reducera, Victor Söderström gjorde 2-3. Minut 15 straff Brynäs, Jesper Boqvist sköt utanför. Elfte minuten utvisning Örebro, för många spelare på isen. Boxplay Örebro, som klarades av med hjärtat i halsgropen. 14 minuten mål Brynäs, Jesper Jensen kvitterade till 3-3. Minut 18 utvisning Brynäs, Joel Kellman Roughing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Brynäs
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 16 – Örebro HK 5

Tredje perioden minut nio utvisning Brynäs, Simon Bertilsson två minuter Tripping. Minut tio utvisning Örebro, Anton Hedman två minuter Hooking. Spel fyra mot fyra i 30 sekunder, boxplay Örebro 1.30 minuter som klarades av. Minut 17 utvisning Örebro, två minuter för många spelare på isen, boxplay Örebro som klarades av.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Brynäs IF 8 – Örebro HK 14

Förlängningen femte minuten mål Örebro, Rodrigo Abols slog in 4-3 och ÖHK fick med sig två poäng.