Stekhett Örebro krossade Färjestad

By on 31 oktober, 2019

Örebro Hockey har börjat säsongen suveränt och de låg innan match på en tredje plats och i kvällens match tog de emot Färjestad BK som låg på en fjärde plats.

Noterbart var att Stefan Warg var tillbaka i laget efter en tids sjukdom. Matchen inleddes till sist efter att domaren hade godkänt att Örebros nummer 21 Linus Öberg var klar för spel, det var oklart om han var avstängd eller inte. Domaren trodde att han var avstängd, men så var inte fallet.

Det var Örebro som inledde den första perioden i ett furiöst tempo där de jobbade kopiöst, vilket ledde till att Färjestad inte hängde med och Marcus Weinstock gav hemmalaget ledningen redan  efter 31 sekunder. Örebros momentum kom av sig efter en utvisning och därefter drogs tempot ner en aning, i slutet av perioden hade Örebro ett fem mot tre överläge där lågt tempo och inget direkt passningsspel gjorde att det inte ville sig.

Andra perioden började Örebro riktigt bra där de hade utökat med två mål inom åtta minuter, Färjestad tog time out och kom tillbaka med ett mål. Men när slutsignalen för mittperioden ljöd hade ÖHK steppat upp ännu ett steg, för att även ha gjort ett mål till.

Inför den tredje perioden hade Färjestad vaskat runt i kedjorna, allt för att det skulle lossna. Men inte hjälpte det inte, Örebro höll ihop sina lagdelar spelade tajt och kompakt. Spelet böljade fram och tillbaka, där hemmalaget visade upp vårdat spel och gästerna slarvade och Örebro stod som vinnare av matchen.

Det var ett tungt massivt Örebro som mer eller mindre krossade ett ineffektivt Färjestad, man körde över gästerna med ett riktigt tajt och homogent spel. Det känns som om att Örebro har hittat rätt i lagdelarna där spelarna jobbar för varandra, det blir inte sämre med en trygg Dominik Furch i målet som inte förivrar sig i första taget. Det var ett Färjestad som kom till Behrn Arena som låg precis bakom Örebro i tabellen på en fjärde plats innan match och det såg ut som om det skulle ha blivit en jämn match, men det är svårt när FBK får möta ett lag som har den tryggheten som återspeglar sig i Örebro och det kommer att bli svårt för alla lag att ta sig an laget när de har de befinner sig i ett sånt här momentum.

Tack vare matchen ligger Örebro på välförtjänt andra plats i tabellen, det är tre lag som har samma poäng i dagsläget med Frölunda på första, Örebro på andra och Rögle på en tredje plats med en match mer spelad.

I den 16 omgången får Örebro ta sig till Skellefteå, en svår bortamatch men som det ser ut nu så finns helt klart en riktigt bra chans till tre sköna bortapoäng.

Matchfakta:

Första perioden första minuten mål Örebro, Marcus Weinstock 1-0. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa slashing. Power play Färjestad, ingen utdelning. Tolfte minuten dubbelutvisning två minuter Johan Ivarsson Färjestad roughing, två minuter Glenn Gustafsson Örebro roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. 16 minuten utvisning Färjestad, två minuter Jonathon Blum slashing. 16 minuten Färjestad, två minuter Johan Ivarsson slashing. Spel fem mot tre för Örebro i 1.35 minuter, ingen utdelning. Spel fem mot fyra för Örebro i 25 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10 – Färjestad BK 10

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen interference. Power play Färjestad, ingen utdelning. Femte minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä 2-0. Åttonde minuten mål Örebro, Rasmus Rissanen 3-0. Time out Färjestad. Nionde minuten mål Färjestad, Victor Ejdsell 1-3. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson slashing. Power play Färjestad, ingen utdelning. 15 minuten mål Örebro, Linus Öberg 4-1.

Andra perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 – Färjestad BK 12

Tredje perioden tolfte minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt 5-1. 15 minuten mål Färjestad, Carl Jakobsson 2-5. 18 Minuten utvisning Färjestad, två minuter Johan Ryno hooking. Power play Örebro,

Tredje perioden slutade 1-1