Stort stöd för minskad användning av plastkassar

Av på 29 augusti, 2017

”Svenska folket stöder de nya reglerna om att minska användningen av plastkassar, fler än nio av tio tycker att det är viktigt att minska användningen.” Det visar en undersökning som Håll Sverige Rent genomfört.

– Vi ser att både konsumenter och handeln tycker att det är ett vettigt förslag att minska användningen av plastkassar. Det handlar mycket om att bryta ett beteende som vi vant oss vid, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Nio av tio får idag med sig minst två plastkassar hem från affären varje vecka, tre av tio får med sig tre till fem plastkassar. Det är främst vid klädinköp och vid inköp av livsmedel som engångsanvändningen av plastkassen är stor.

Enligt nya regler ska förbrukningen av plastkassar minska, en anledning till regleringen är problemet med nedskräpning av plastföremål. Handeln ska informera konsumenterna om plastkassarnas miljöpåverkan och om fördelarna med att minska förbrukningen av dessa.

– Vi hoppas att de många fina initiativ som nu görs av handeln leder till en minskad förbrukning av plastkassar och att det kanske också skapar förståelse hos konsumenterna när det gäller problemet med plast som skräpar ner, säger Johanna Ragnartz.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in