Straffarna blev Forwards räddning.

By on 11 maj, 2013

Tredje hemmamatchen för säsongen för BK Forward, återigen blir man ”tvungna” att spela på Behrn Arena då gräset på Trängen inte är speldugligt. Mig gör det inget då Behrn är en trevlig arena att sitta på.

Den första halvleken blir ett riktigt sömnpiller och jag funderar över vad Forward ska göra för att höja spelet. Laget har ett helt okej passningsspel men när det kommer till press och skott i anfallszon finns det mer att önska. Umeå sticker upp lite då och då och för till några skott.

Återigen räddas Forward av en straff. I den 47:e matchminuten gör de mål på straff. Under alla hemmamatcher jag varit på den här säsongen har BK Forward fått minst en straff som de gjort mål på. Men när väl målet kommer spelar de mer avslappnat och koncentrerat. Det är alltid en fördel, då de höjde sitt spel.

Första halvlek:
Solen skiner på Behrn Arena men jag hade hoppats att spelet skulle vara mer blänkande. BK Forward är de som har pressen och skapar flera kreativa målchanser men skotten borde vara bättre. I den 9:e min får Umeå ett jätteläge men Forwards försvar får bort bollen precis när motståndaren ska skjuta.

Men bortalaget börjar allt mer komma in i matchen, det är inte längre Forward som för spelet. Efter ca 20 min spel är det ganska jämnt mellan lagen. Det känns lite som matchen står och väger när båda lagen försöker hitta en öppning i försvaret. Första halvlek blir händelselös och det står 0-0 i matchen.

Andra halvlek:
Tidigt i den andra halvleken får BK Forward en straff. Per Johansson förvaltar straffen väl och sätter 1-0 till hemmalaget. Målet förlöste proppen och efter bara 3 min spel kunde Forward öka på sin ledning till 2-0 genom Stellan Carlsson. I och med att det nu står 2-0 kan Forward spela mer avslappnat, jag tycker faktiskt de spelar bättre när de har ledningen.

Men matchen blir ganska händelsefattig ändå, men mycket beror på att Forward bevakar sin ledning, de försöker dock spela och öka på sin ledning. Men de stressar inte  fram sina avslut. I den 81:e min får man en till straff som Rasmus Östman enkelt sätter i mål, Forward går upp till en 3-0 ledning sent i matchen. Det blir slutresultatet och Forward tar sin tredje raka hemmaseger.