Svag tredje period när Örebro Hockey förlorade mot Färjestads BK

By on 18 oktober, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK är inne i en tuff period just nu och i kvällens match tog de emot Färjestads BK, ett Färjestad som inför mötet låg en poäng efter ÖHK. Negativt är att hemmalaget fortsatt har Aaron Palushaj på skadelistan, positivt var att Färjestad kom till spel med sex förluster på de sju senaste matcherna.

Första perioden var inne i den sjätte minuten då Färjestad kom fram i ett rent friläge, Eero Kilpeläinen i Örebros mål räddade. I den 13 minuten åkte Örebro på matchens första utvisning, Jordan Boucher åkte ut för tripping, ett underläge som hemmalaget klarade. I den 15 minuten kom matchens första mål, 1-0 för Färjestad. I början av 18 minuten kom kvitteringen till 1-1, målet gjordes av Örebros Rodrigo Abols. I den 19 minuten uppstod ett bråk i Färjestads zon mellan Färjestads Sebastian Erixon och Örebros Jere Sallinen, Sebastian Erixon fick två minuter och Jere Sallinen två plus tio minuter för roughing samt osportsligt upprädande. I den 20 minuten drog Färjestad på sig en till utvisning, Örebro i power play men fick ingen utdelning i slutet av perioden.

Perioden slutade 1-1, matchen 1-1

Andra perioden började Örebro med power play utan få till något mål, i den tredje minuten fick Örebro spela power play igen då Färjestad drog på sig en utvisning. Även den här gången blev det inget, istället var det Örebro som fick en spelare utvisad, Rasmus Rissanen fick sätta sig för cross-checking. Det hann bara gå fyra sekunder av utvisningen innan Färjestad återtog ledningen, 2-1 till gästerna i den femte minuten. I slutet av den 10 minuten kom Örebro tillbaka, kvitterat till 2-2 genom Anton Hedman. I den 13 minuten gick Färjestad upp i ledning på nytt, 3-2. Färjestad drog ifrån, i den 16 minuten kom 4-2 till bortalaget. I den 18 minuten kom Örebros reducering, 3-4 av Marcus Weinstock. I absolut sista sekunden av perioden drog Örebro på sig en utvisning, Jordan Boucher åkte ut för tripping.

Perioden slutade 3-2 till Färjestad, matchen 4-3 till Färjestad

Tredje perioden började Färjestad i överläge, Örebro spelade bra i boxplay men i 2 minuten drog man på sig ytterligare en utvisning då Eero Kilpeläinen blev utvisad för tripping. Efter 28 sekunder av utvisningen slog Mikael Wikstrand till och utökade Färjestads ledning till 5-3. Efter målet fortsatte Färjestad att trycka på och Örebro hamnade långt ner i egen zon, efter 5 minuter var det åter dags då Jesper Olofsson satte 6-3 för Färjestad. Färjestad fortsatte sin offensiv och Örebro fick nöja sig med att komma upp på kontringar. Efter 9 minuter blev Johan Ryno utvisad för interference och Örebro fick spela powerplay. Örebro spelade denna gång första femman i powerplay vilket såg bättre ut men man lyckades fortfarande inte göra mål. I den 14 minuten fick Örebro Anton Hedman utvisad och det var dags att spela i numerärt underläge. Örebro spelade ett bra boxplay och man kunde döda även denna utvisning. Nu fick Örebro lite bättre fart under skridskorna och det var inte riktigt samma Färjestads dominans men det räckte dock inte och Färjestad tog sin första vinst på bortaplan.

Perioden slutade 2-0 till Färjestad, matchen 6-3 till Färjestad

Sammanfattat började bägge lagen trevande i första perioden där spelet böljade fram och tillbaka, det hände inte mycket fram till efter halva perioden då bägge lagen började sätta tryck på varandra. I mittperioden var Örebro det lag som skapade mest och kom fram i farligast lägen, men det var Färjestad som fick till målen i rätt lägen. Den tredje perioden var Färjestad det dominerande laget och Örebro backade stundtals ända in i eget mål. Dagens försök att ändra om i powerplay uppställningen var inte speciellt lyckad och i slutet av matchen återgick man till den gamla uppställningen men det är helt klart att man måste hitta nyckeln till sitt powerplay för att kunna vinna de täta matcherna. Inte nog med att Örebro förlorade, Brynäs tog med sig en poäng från Malmö och gick därmed om Örebro i tabellen. Detta gör nästa match ännu viktigare då den är hemma mot just Brynäs.

Matchen slutade Örebro Hockey 3-6 Färjestads BK