Sverige krossade Finland med 5-0

By on 13 juli, 2013

Det fanns mycket att önska av det svenska damlandslaget efter 1-1 matchen mot Danmark. Två missade straffar av två världsstjärnor skapade dålig smak i munnen. Men det handlade mycket om premiärnerver också.

Mot Finland gick proppen ur, Sverige kunde redan efter 15 min göra 1-0 genom Nilla Fischer och hon ökade på ledningen till 2-0 efter en halvtimmas spel. PSG-stjärnan Kosovare Asllani gjorde sitt första mål i turneringen när hon satte 3-0 i slutet av den första halvleken.

Finland hade inte en chans
Sverige var det bättre laget och Finland hade aldrig någon chans att ta sig in i matchen. I den andra halvleken var det dags för Sverige största stjärna Lotta Schelin att bli bokförd för ett par mål. Hon satte sitt första i den 60 min och sitta andra i den 87 min.

Det här var precis vad Sverige behövde, en storseger framför en rekordpublik. Över 16.000 personer hade hitta till Gamla Ullevi.

Nu väntar Italien i den sista och tredje gruppspelsmatchen. Italien som tidigare idag slog Danmark med 2-1. Sverige – Italien spelas tisdagen den 16 juli.