Sveriges U19-herrar vann Euro Floorball Tour efter ha gått obesegrade genom turneringen

By on 5 november, 2017
Guldglädje hos U19-herrarna. Foto: Swiss Unihockey, Michael Peter

Efter en strålande första period, en mindre bra andra period så tog Sverige ledningen med 6-3 i sista perioden och kunde till slut vinna med 6-5 och vann hela Euro Floorball Tour efter att ha gått obesegrade genom turneringen.

I första perioden var det Sverige som ägde matchen. 1-0 var en upprullning av klass, på en fin diagonalare från Linus Hellqvist spelade Adam Nilsson in till Lucas Rigogiannis som styrde in bollen lågt i bortre. Efter en snabb kvittering från Schweiz tog Sverige återigen ledningen genom ett mål från backplats, Isac Lindblad assisterades av sin backkollega Fredrik Andersson.

Idag fick vi en bättre start än vad vi har haft på de andra matcherna. Första perioden är ju fantastiskt bra. Det var en magisk innebandyperiod. Vi hade kunnat haft både 3,4 och 5-1 och vi skulle kanske ha haft det, säger förbundskapten Markus Puskala.

Sverige utökade sin ledning till 1-3 efter 7.20 i andra perioden men en minut senare hade Schweiz både reducerat och kvitterat. Hallen kokade och Schweiz verkade ha lagt i en extra växel.

Det är svårt när man inte får in bollarna trots att man är så överlägsen. Det smyger sig in någon trygghetskänsla och rätt var det är har matchen svängt. Fast vi kanske inte tyckte det var rättvist. Schweizarna jobbade hårt och tog sig tillbaka in i matchen, säger förbundskapten Markus Puskala.

Sverige öppnade starkt i tredje efter en andra period som vart till Schweiz fördel. Efter 10 minuter hade man tagit ledningen med 6-3 och trots två reduceringar från Schweiz, som tog time out och tog ut målvakten så lyckades Sverige stå emot både schweizarna på planen och deras ”sjätte spelare” på läktaren. Förbundskapten Markus Puskala var imponerad av den schweiziska publiken:

– De kan vi lära oss något av. De är fantastiskt roligt att komma hit när de har koskällor och skriker ”Hopp Swiss”. Det är häftigt, det bidrar till en atmosfär trots att de kanske inte är den häftigaste arenan.

En av de klart lysande stjärnorna i Sverige var Oliver Liedberg som under hela helgen visat på ett imponerande precisionsskytte. Idag gjorde han två av Sveriges mål.

Det känns ruskigt bra. Riktigt bra match av grabbarna. Det var bra tryck på läktaren, men vi gjorde det bra ändå och pallade pressen, säger Oliver Liedberg.