Tempofattigt Örebro förlorade borta mot Luleå

By on 28 november, 2019

Svenska Hockeyligans 21 omgång bjöd på en bortamatch mot Luleå Hockey för Örebro Hockey, ett Örebro som inför matchen hade sju vinster av de åtta senaste matcher. ÖHKs back Rasmus Rissanen kom inte till spel då han missade senaste matchen och var även borta i kvällens omgång, noterbart var även att Dominik Furch vilade och Jonas Arntzen fick vakta målburen i sin andra match för Örebro.

Det var även matchjubileum för Christopher Mastomäki som spelade match 200 under kvällen borta mot Luleå Hockey Coop Norrbotten Arena.

Första perioden blev en aning sönderryckt på grund alla utvisningar ( 4 för Luleå och 1 för Örebro) med hela 10 utvisningsminuter, inget av lagen fick egentligen inte till något spel av kvalité och perioden slutade mållös. Den andra perioden blev betydligt bättre spelmässigt, med ett spel som böljade fram och tillbaka, stundtals riktigt lågt tempo. Perioden innehöll även fyra mål, ett för Örebro som tog ledningen. Efter det Luleå tillbaka med tre mål varav två var riktiga så kallade skitmål, såna räknas också. Tempot i den tredje perioden för Örebro gick ner ordentligt och Luleå hade inga problem att kontrollera spelet, hemmalaget utökade ledningen och vann ganska komfortabelt.

Det var ett ruskigt starkt Luleå som Örebro gästade, inför den här omgången hade de bara dragit på sig en enda förlust i Coop Norrbotten Arena den här säsongen i Svenska Hockeyligan och sett ur Örebroögon förlängde de tyvärr den sviten.

Det blev inte riktigt något kul jubileum för Christopher Mastomäki, när det blev en från början stökig första del, för att fortsätta med lågtempohockey där Örebro inte kom upp i varken det tempo eller effektivitet som de har visat upp under tidigare matcher. Nu var det förstås den andra bortamatchen på tre dagar, och mot ett högkvalitativt motstånd som är erkänt svåra på hemmaplan och det kan ta på krafterna ordentligt. Hela 20 utvisningsminuter delades ut genom hela matchen, mycket tack vare att domarna hade sett ny nivå på det fysiska spelet där spelarna inte var med på bitarna.

Nu får vi hoppas att Örebro kan vila upp sig både fysiskt som mental inför matchen mot Djurgårdens IF på hemmaplan, Örebro Hockey i Behrn Arena är inte helt lätt det heller. Det är en sen match som börjar kl. 18.00, Lördag 18 November 2019!

Första perioden första minuten utvisning Luleå, två minuter Nils Lundkvist interference. Power play Örebro, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher tripping. Power play Luleå, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Luleå, två minuter Arttu Ilomäki slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Luleå, två minuter Isac Brännström slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Luleå, två minuter Isac Brännström slashing. Power play Örebro i 1.58 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Luleå Hockey 6 – Örebro HK 7

Andra perioden startade Örebro med power play i två sekunder, ingen utdelning. Andra minuten mål Örebro, Jordan Boucher 1-0. Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa slashing. Power play Luleå, ingen utdelning. Tionde minuten mål Luleå, Einar Emanuelsson kvittering 1-1. 13 minuten mål Luleå, Nils Lundkvist 2-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki slashing. Power play Luleå, 18 mål Erik Gustafsson 3-1.

Andra perioden slutade 3-1 till Luleå
Skottstatistik andra perioden Luleå Hockey 16 – Örebro HK 11

Tredje perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving crosschecking. Power play Luleå, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Luleå, två minuter Pontus Själlin interference. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten Örebro tar ut målvakten. 18 Minuten mål Luleå, Niklas Olausson 4-1.

Tredje perioden slutade 1-0 till Luleå