Trio klar för Paralympiatravets final

Av på 14 april, 2020

En italienskfödd, en svenskfödd och en fransyska är klara för miljonloppet.

– Loppet börjar gestalta sig och det ser ut som en jämn upplaga på förhand, säger Jon W Pedersen

Disco Volante, Cyber Lane och Elian Web har kvalat in till finalen genom att ha vunnit varsin delfinal. Norske Looking Superb är sedan tidigare inbjuden och har tackat ja.

Paralympiatravet körs den 25 april över distansen 2 140 meter autostart med en miljon kronor i förstapris. Till den redan klara kvartetten har en trio bjudits in:

Fransyskan Billie de Montfort, tränad av Sébastien Guarato, som tjänat över två miljoner euro och så sent som i vintras vann Grand Prix de Bourgogne. Stoet kommer att köras av Björn Goop.

Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio svarade för en storartad insats som tvåa bakom Cyber Lane i delfinalen på Jägersro den 4 april. Hästen körs av Carl Johan Jepson.

Gareth Boko har vunnit trippla Gulddivisioner under året och var trea i delfinalen på Solvalla 28 mars. Hästen körs av Marc Elias.

– Gareth Boko och Velvet Gio är 2 starka och rejäla hästar som har imponerat på mig under vintern. Billie De Montfort gjorde ett topplopp i Grand Criterium De Vitesse och blir kul att se på Åby för första gången, avslutar Jon W Pedersen sportchef på Åbytravet.

Sport | Hästsport
Örebronyheter

Källa: Åbytravet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in