Trögstartat Örebro HK föll tungt borta mot Djurgårdens IF

By on 24 november, 2018

Örebro Hockey åkte till Stockholm för att möta Djurgårdens IF i den 20 omgången av Svenska Hockeyligan, Örebro har fortsatt tre spelare borta men positivt är att det är Anton Hedmans sista match där han är avstängd.

Första perioden var ingen rolig tillställning för Örebro då Djurgården började brutalt med ett ledningsmål redan efter 34 sekunder, det var inte slut där heller utan hemmalaget dominerade spelet och lät inte gästerna mer eller mindre låna pucken alls i de 15-16 första minutrarna, då stod 2-0 till Djurgården på resultattavlan. I sista delen kunde Örebro känna på pucken och även skapa en hel chans, men utan mål, något som kunde ske när Djurgården drog ner på tempot en aning.

Mittperioden var ett fall framåt för Örebro även om Djurgården utökade ledningen med två mål, ÖHK bytte målvakt för att väcka laget men det var DIF som var det fortsatt aggressivaste laget. Örebro fick med sig två utvisningar i den andra perioden och visade upp ett riktigt bra spel i sitt powerplay, men oskärpa och slarv gjorde att det inte ledde till någon utdelning. Defensivt fanns det ingen uppmärksamhet och det gjorde att motståndarna kom fram alldeles för lätt, jämfört med första perioden så visade Örebro ett bättre spel.

I sista perioden jämnade spelet ut sig en aning då Djurgården mer eller mindre spelade på resultatet, Örebro kunde slå in ett mål i numerärt överläge och visade upp ett bra spel i powerplay. Nu spelade det mindre roll att Örebro fick både mer spel och puck mot Djurgårdens mål då det såg alldeles för lätt ut för hemmalaget att plocka bort gästernas farliga chanser.

Örebro föll på grund av oskärpa samt för mycket visad respekt för motståndarna, att Niklas Sundblad har mage att säga att Örebro gör en helt ok match efter halva matchen visar att han inte har någon riktig förankring i verkligheten. Örebro måste upp ett par tre snäpp i sitt spel om det ska börja bli resultat, man kan inte spela på det här sättet som de gjorde idag och förvänta sig ett positivt resultat. Att de över huvudtaget kunde visa upp någon form av bra spel kan man tacka Djurgården för som backade av en aning och mer eller mindre bevakade resultatet, nu vann jagande Timår hemma mot Rögle och kunde tack vare vinsten studsa upp på säker plats förbi just Örebro som nu ligger på negativt kval.

I nästa omgång onsdag 28 november tar sig Örebro Hockey an Växjö Lakers HC på bortaplan, och ska det bli vinst där måste det se bra mycket bättre ut än i dagens match samt att tränare Niklas Sundblad tar sig en funderare på vad som är ett bra spel.

Första perioden första minuten första målet, Djurgården tog ledningen med 1-0 efter 32 sekunder. I tionde minuten var dags igen, Djurgården utökade till 2-0. Minut 12 kom matchens första utvisning, den drabbade Örebro och Tylor Spink som fick två minuter för Slashing, ingen utdelning för Djurgården.

Första perioden slutade 2-0 till Djurgårdens IF
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 14 – Örebro HK 6

Andra perioden andra minuten utvisning för Örebro, Patrik Virta Hög klubb, utvisningen resulterade i att Djurgården kunde utöka till 3-0 i den tredje minuten. I och med målet bytte Örebro målvakt, ut med Stefan Sten och in med Eero Kilpeläinen. I minut åtta kom fjärde målet, 4-0 för Djurgården.Minut 13 utvisning för Djurgården, powerplay Örebro som inte ledde till något. Minut 17 utvisning för Djurgården, Örebros överläge gav inget.

Andra perioden slutade 2-0 till Djurgården
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 12 – Örebro HK 11

Tredje perioden fjärde minuten Djurgården Jakob Lilja 2+2 minuter för slagsmål, i den sjätte minuten gav Örebros överläge utdelning då Markus Björk kunde slå in 1-4. Minut tio utvisning för Örebro, Christopher Mastomäki två minuter för Crosschecking, boxplay som Örebro klarade av. Med 26 sekunder kvar av matchen drog Tom Wandell i Örebro på sig en utvisning, men resultatet stod sig tiden ut.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro