Tung förlust för BIK Karlskoga hemma mot AIK

By on 1 mars, 2019
Arkivbild

BIK Karlskoga tog sin AIK i Nobelhallen i den 50 omgången av HockeyAllsvenskan, med tre omgångar kvar av serien blir det slutspel för Karlskoga nu återstår att se vilken plats laget hamnar på.

Den första perioden gick till Karlskoga spelmässigt, där hemmalaget spelade ett snabbt passningssäkert spel men var en aning ineffektiva vid avslut. Istället var det ett tillbakatryckt AIK som hade ledningen efter 20 spelade minuter, 1-0 till gästerna.

I mittperioden kom AIK ut bäst och satte bra press på Karlskoga, jämfört med första perioden var det mer eller mindre omvända roller. Det visade sig även på resultattavlan då AIK kunde utöka sin ledning, gästerna utnyttjade sina lägen på effektivt sätt. Hemmalaget kämpade sig tillbaka, i slutet av andra var det Karlskoga som stod för spelet och de kunde även reducera till 1-2.

Sista perioden gick till AIKs fördel som med mer skärpa och intensitet kunde inte bara vinna de sista 20, de tog även hem hela HockeyAllsvenskan tack vare vinsten.

Karlskoga kämpade bra framåt sett till hela matchen, det de förlorade på var den ineffektiva defensiven. Man ska inte få komma fram och göra så lätta mål som AIK fick i den här matchen, det är något som BIK måste ändra på när det är dags för slutspel för annars kommer de inte att komma speciellt långt. När det kommer till offensiven föll det ganska platt även där, Karlskoga kommer upp i lägen där det mer eller mindre bara måste vara mål, om det är för mycket respekt för det gästande laget alternativt för lite skärpa och koncentration vet jag inte men hade det gjorts mål hade det lika gärna kunna ha slutat oavgjort eller med vinst efter 60 spelade minuter.

I jakten på den åtråvärda tredjeplatsen och tre extrapoäng inför slutspel är det nu fem poäng upp till den med två omgångar kvar att spela, Karlskoga har kvar att möta på Onsdag 6 Mars VIK Västerås (ligger på tredje plats) hemma och Fredag 8 Mars Södertälje SK hemma. Det ser bra ut med att avsluta med två hemmamatcher när Västerås har två borta.

Fakta:

Första perioden nionde minuten utvisning AIK, två minuter Max Lindholm hög klubba. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 13 minuten utvisning AIK, två minuter Daniel Muzito-Bagenda hooking. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 16 minuten mål AIK, Brian Cooper gjorde 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till AIK
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 9 – AIK 4

Andra perioden sjätte minuten utvisning AIK, två minuter Ludvig Claesson holding. Powerplay Karlskoga, sjätte minuten mål AIK, Christian Sandberg gjorde 2-0. Fortsatt powerplay Karlskoga, sjunde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Oliver Eklind tripping. Spel fyra mot fyra i 24 sekunder, ingen utdelning åt något håll. Powerplay AIK i 1.36 minuter, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén slashing. Powerplay AIK, ingen utdelning. 18 minuten mål Karlskoga, Juliuz Persson reducerade till 1-2.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 8 – AIK 9

Tredje perioden tredje minuten mål AIK, Garry Nunn gjorde 3-1. Sjätte minuten utvisning AIK, två minuter Jesper Frödén hög klubba. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 14 minuten dubbelutvisning, AIK två minuter Filip Windlert roughing och BIK två minuter Mikael Eriksson roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. 17 minuten mål AIK, Daniel Muziot-Bagenda gjorde 4-1. 19 minuten utvisning AIK, två minuter Jesper Frödén hooking. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till AIK