Upp till 66 000 kr för att locka vikarierande sjuksköterskor i sommar

Av på 25 maj, 2020
Arkivbild

Fler vikarierande sjuksköterskor behövs inom Örebro kommun i sommar. Nu höjer kommunen ersättningen. Upp till 66 000 kr i månaden kan en vikarierande sjuksköterska tjäna under sommaren!

– Det är inte lika många vikarier som vanligt som har hört av sig om jobb i sommar. Det är inte så konstigt, med tanke på hur våren har sett ut, men nu är det hög tid att ta chansen och boka sig för jobb, säger Tina Hultkrantz, avdelningschef för Hemsjukvården i Örebro kommun.

Kommunen erbjuder 360 kr i timmen/dagtid under perioden 25 maj-31 augusti. Den som kan jobba kvällar, helger och nätter under samma period får 400 kr/timmen. Det här motsvarar en månadslön på mellan 59 400 kr – 66 000 kronor, beroende på när man jobbar. Utöver att höja ersättningen till timavlönade sjuksköterskor anpassar kommunen också verksamheten under sommaren.

– Under sommaren är bemanningen lägre och sjuksköterskorna fokuserar då enbart på de direkta behoven hos dem som vi stöttar. Att jobba under sommaren brukar därför vara uppskattat. Det innebär mycket patientkontakt och är ett självständigt arbete, säger Camilla Hofwander, verksamhetschef för Vård- och omsorgsboende.

En sommar i skuggan av covid-19

Just nu går antalet smittade av covid-19 ner, men ingen vet hur framtiden ser ut. Kommunen har därför förberett för bemanning även vid en högre belastning under sommaren.

– Om det blir mycket sjukfrånvaro eller många fall av smitta har vi en planering för att använda våra resurser där de behövs. Det bygger på samarbete inom i första hand verksamhetsområdet och förvaltningen och sista hand kommunen som helhet, berättar Tina Hultkrantz.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in