Uppskattat samarbete mellan McDonalds och Stadsmissionen

Av på 4 januari, 2020

Den 23 december dagen före julafton besökte Per Helgesson verksamhetsledare för Porten på Örebro Stadsmission McDonalds Västhaga för att motta ett antal måltidskuponger att dela ut till de bäst behövande.

Jag fick en pratstund med Per och Magnus Pojen VD för McDonalds restaurangerna i Örebro.

Hej Per berätta lite om varför du är här på McDonalds?
– Vi har haft ett samarbete med Magnus och McDonalds sedan 2011 där vi några gånger om året får ett antal lunch kuponger som berättigar till en Big Mac & Co samt kaffe som jag kan dela ut till de mest behövande, berättar Per.

Hur började det här samarbetet?
– Jag vet inte riktigt vem av oss som initierade det hela men Per och jag träffades ett antal gånger och pratade om välgörenhet, problem på stan och sådant, då tänkte jag att jag kan vara med och stötta lite, säger Magnus.

Hur ofta får ni lunchkuponger Per?
– Det brukar vara två till tre gånger per år, ibland mer ibland mindre, säger Per. – Jag brukar messa Magnus och fråga om det finns några lunchkuponger.

– Och då råkar det finnas några, inflikar Magnus.

Vilka får de här kupongerna?
– Det här är kuponger som jag kan dela ut till de som jag tycker behöver dem bäst, vi kommer att hålla öppet hela jul och nyårshelgen och det finns alltid de som behöver, säger Per. – Sen har jag så klart kollat av vilka jag kan ge till för det skall inte innebära något extra jobb för McDonalds och så klart vill jag inte att ”mina” gäster skall ställa till något bråk.

– Jag tycker att samarbetet har fungerat bra och vad jag vet har vi aldrig haft problem med Pers kunder, säger Magnus. – Dessutom känns det riktigt bra att kunna hjälpa till.

Karl-Johan Sandberg | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in