Urladdning mot Finland – avgjorde i första perioden

By on 20 oktober, 2019

Det blev målrikt i damlandslagets match mot Finland som Sverige avgjorde redan i första perioden. Jubilaren Moa Tschöp punkterade matchen till 6-2 i 6-4-segern.

Euro Floorball Tour fortsatte under lördagskvällen i Prag. Sverige rivstartade mot ärkerivalen Finland och avgjorde matchen redan i första perioden. Efter 20 minuter stod det hela 6-2.

Tschöp gjorde sin 50:e landskamp och fick kröna kvällen med det snygga 6-2-målet.

Finland jagade sedan Sverige i andra och tredje perioden och reducerade två gånger om. Men Sverige höll ifrån och vann prestigemötet.

Matchens lirare i Sverige blev Ellen Rasmussen, som låg bakom mycket i den första perioden. Forwarden gjorde två mål och en assist.

Damlandslaget spelar sin sista match i EFT under söndagen klockan 17.15 mot Tjeckien. Den matchen sänds gratis på TVCOM.

VISSTE DU ATT
-Moa Tschöp gjorde idag sin 50:e landskamp.
-VM spelas i Schweiziska Neuchatel 7-15 december. Där kan damlandslaget ta sitt sjunde raka VM-guld.

CITAT
Åsa Karlsson, förbundskapten
-Precis som igår kommer vi ut stort och tar tag i taktpinnen och vinner den perioden med 6-2. Avslut lönar sig, något vi var bättre på idag än igår mot Schweiz.

Moa Tschöp, back
-Det är alltid viktigt att vinna mot Finland, det är mycket prestige och mycket träning som ligger bakom de här matcherna. Det är jätteviktigt att vinna mot Finland varje match och sätta ner foten och visa inför ett kommande VM att det är vi som är det bättre laget.

Om 50:e landskampen
-Det är jättekul. Det har tagit sin lilla tid, men det är skönt att den (50:e matchen) kom till slut. Tanken var väl att jag skulle göra den förra året, för ett år sedan här i EFT, men det blev det här året istället och det känns jättebra.