Urval av sommarens vägarbeten i Örebro län

Av på 5 augusti, 2019
Arkivbild.

Håll koll med Trafikinformation väg så får du veta vilka arbeten som pågår och påverkar din resväg. Här presenteras de arbeten som pågår just nu eller startar inom kort. Informationen uppdateras löpande

Sommarjobb på vägen för att göra dina resor smidigare
Sommarhalvåret är en intensiv period när vi genomför många stora och små vägarbeten. Det är också den tid på året då arbetspendlingen är mindre intensiv och störningarna blir alltså mindre. Underhåll bidrar till att livslängden på våra vägar blir så lång som möjligt.

Därför ser vi regelbundet över vägens beläggning och sidoområden, vi underhåller broar och tunnlar men bygger även nytt så att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.

I Sverige är säsongen för asfaltering ganska kort. Arbetena är beroende av lagom temperatur och det ska inte regna för att resultatet ska bli bra. Det gör att dessa arbeten är svåra att planera långt i förväg så håll dig uppdaterad på Trafikinformation väg. Asfaltering utförs ofta i nära anslutning till trafiken och på de mest trafikerade vägarna måste vi leda om biltrafiken. I och runt storstäderna utförs mycket beläggningsarbete på nätterna för att störa trafiken så lite som möjligt.

Håll koll på sommarens vägarbeten och planera din resa
Här är ett urval av sommarens vägarbeten i länet som kan påverka dig som trafikant i sommar. Den länsvisa sammanställningen redovisar naturligtvis inte allt som görs på vägarna i sommar, Trafikverket gör betydligt fler insatser för att förbättra landets infrastruktur. I tabellen nedan finns de arbeten som har särskild trafikpåverkan och genomförs någon gång under sommarperioden maj-september.

Kolla in aktuella vägarbeten här»

Väg Sträcka Åtgärd Påverkan
E18 Örebro, trafikplats Norrplan–Arboga, trafikplats Gräsnäs. Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka 3-4 veckors arbete.
49 Västra Götalands länsgräns–Igelbäck (Olshammar) Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka två veckors arbete.
50 Kvinnersta–Axbergshammar Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka fyra veckors arbete.
51 Kvarntorp–Almbro–Marieberg Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka två veckors arbete.
52 Byrsta–Hällabrottet Beläggningsarbete i båda färdriktningar. Ett körfält avstängt. Trafiken regleras med lots. Cirka två veckors arbete.

Länet
Örebronyheter

Källa: Trafikverket.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in