Utvisning fällde Örebro HK hemma mot Skellefteå AIK

By on 21 december, 2018

Örebro Hockey tog emot Skellefteå AIK i omgång 26 i Behrn Arena, ett Örebro som senast borta mot Frölunda gjorde två grymt starka perioder och spelade suveränt bra fram till sista perioden måste visa upp det spelet sett över tre perioder.

Det var ett Örebro som hade bevarat sin goda form från de två första perioderna i den senaste matchen, visade upp en stabil och trygg hockey utan att förivra sig. Även fast Skellefteå var med skottmässigt så såg det aldrig oroande ut när gästerna kom upp i Örebros zon, där hemmalaget lugnt kunde trycka ut Skellefteå. Det var även hemmalaget som fick med sig ledningen med sig när slutsignalen ljöd, noterbart var att det inte delades ut någon utvisning under de första 20 perioderna.

I mittperioden hettade det till och utvisningarna kom en bit in, det var Skellefteå som kom ut hårdast och tryckte på från start. Örebro stod upp bra men det var gästerna som kunde kvittera genom ett misstag från hemmalagets sida, ÖHK kämpade på och spelade ett bra tajt spel som gav utdelning, något som gjorde att de var i ledning inför sista perioden.

Sista perioden började Örebro helt ok, gästerna kvitterade men ÖHK slogs inte ner för det och stod upp bra. I den tionde minuten drog Örebro på sig en onödig utvisning (5 + matchstraff) och det blev som vanligt ridå där Skellefteå kunde gå upp i ledning, Örebro satte upp ett grymt tempo och satt upp en fantastisk press mot Skellefteås mål. Med ca 1.30 minuter kvar av matchen plockades hemmalagets målvakt för att få till ett överläge, men i samband med det kunde Skellefteå sno åt sig pucken och avgöra.

Det var en utvisning i sista perioden som fällde Örebro, en helt onödig sådan då Rasmus Rissanen valde att sätta upp klubban i halsen på en motståndare. ÖHK kunde inte klara av ett fem minuters underläge och det var där som Skellefteå tog över och fick energi. Trots förlusten ser det bra mycket bättre ut än innan tränarbytet, nu handlar mer om att jobba på tålamodet att inte ta fel beslut i dåliga lägen. Örebro konkurrent Timrå förlorade borta mot Frölunda och är fortsatt bakom i tabellen med en poäng. Mora spelade hemma mot Djurgården där de vann på straffar, Mora är fortsatt bakom Örebro men på samma poäng tack vare de två poängen.

Nästa match för Örebro Hockey på annandagen 26 december i Behrn Arena, där möter de Rögle BK.

Första perioden minut tolv mål Örebro, 1-0 genom Jordan Boucher.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistiken första perioden Örebro HK 13 – Skellefteå AIK 12

Andra perioden minut tolv matchens första utvisning Örebro, två minuter Linus Arnesson Crosschecking. Boxplay Örebro, inget mål Skellefteå. Minut 14 mål Skellefteå, Robin Alvarez kvitterade till 1-1. Minut 15 utvisning Örebro, två minuter Patrik Virta Holding. Boxplay Örebro, inget mål Skellefteå .Minut 18 mål Örebro, Rodrigo Abols gjorde 2-1. Minut 19 utvisning Skellefteå, Patrik Norén Holding. Powerplay Örebro 1.34 minuter kvar av andra perioden, inget mål.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistiken andra perioden Örebro HK 9 – Skellefteå AIK 12

Tredje perioden inledde Örebro med 16 sekunders powerplay som inte gav något. Minut tre kvittering Skellefteå, Andreas Wingerli gjorde 2-2. Minut fyra utvisning Skellefteå, Patrik Norén Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Minut åtta dubbelutvisning, två minuter var för Jonathan Andersson Örebro samt Jimmie Ericsson Skellefteå Roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning för något av lagen. Minut tio utvisning Rasmus Rissanen Örebro tackling mot huvudet 5 minuter + matchstraff. Boxplay Örebro som Skellefteå kunde utnyttja, 3-2 Skellefteå minut 12 genom Joakim Lindström. Örebro i fortsatt boxplay spel i ca två minuter, inga mer mål. Minut 15 straff Örebro, Aaron Palushaj missade. Minut 19 mål Skellefteå, Robin Alvarez 4-2 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 3-0 till Skellefteå