Vinst för Örebro HK i premiären

By on 14 september, 2019
Arkivbild.

Då var det dags för premiär för SHL 2019/2020 och Örebro Hockey att åka till Karlstad för premiär match mot Färjestad BK.

Örebro har till i år framför allt värvat en mycket bra målvakt i form av tjeckiska Dominik Furch och man har gjort mycket bra från sig när under försäsongen, Karlstad har haft det tungt under försäsongen men man sa inför matchen att man var redo.

Det var Karlstad som tog kommandot från nedsläpp och etablerade direkt spel i Örebros zon men Örebro redde ut detta. Efter tre minuter drog Örebro på sig sin första utvisning men man redde ut detta numerära underläge. i den sjunde minuten kom Max Lindström fri men skottet räddas av Markus Svensson men strax efter kom Sakari Salminen fri med målvakten men sätter den i stolpen med på returen var dock Mathias Bromé som satte 1-0 till Örebro. I den 17 minuten kvitterade Färjestad genom Victor Ejdsell till 1-1 men bara 30 sekunder senare var det dags för Örebro att åter ta ledningen genom Glenn Gustafsson 2-1 till Örebro. Tio sekunder senare utvisas Jordan Boucher för en hooking och i powerplayet kvitterar åter och 2-2 blev resultatet efter första perioden.

Örebro började piggare i andra perioden men det var fortfarande Färjestad som ledde spelet, men i den femte minuten höll sig nyförvärvet Ludvig Rensfeldt framme och satte ledningsmålet och 3-2 till Örebro, men en och en halv minut senare kvitterade Johan Ryno för Karlstad 3-3. Örebro fick ett powerplay i den elfte minuten som inte gav något men i den 13 minuten får Christopher Mastomäki ett läge och ger åter Örebro ledningen med 4-3. Örebro nyttjade sina spelomställningar väl och gjorde en något bättre period än Färjestad, perioden slutade 4-3 och ett gruff mot slutet av gjorde att tredje perioden började i spel 4 mot 4.

Den tredje perioden började i spel 4 mot 4 i vilket Örebro var det bättre laget och i den elfte minuten kan man utöka sin ledning till 5-3 genom Sakari Salminen i numerärt underläge, dock reducerar Färjestad bara 15 sekunder senare genom Jesper Olofsson 4-5. Mot slutet tog Färjestad ut målvakten och Mathias Bromé kan sätta 6-4 till Örebro i öppen kasse och punktera matchen.

En mycket bra start på säsongen när man slog ärkerivalen Färjestad på deras hemmaplan och man gör det på ett riktigt bra sätt. Nu kanske man inte skall dra för stora växlar på en premiärmatch men det skall bli intressant att se hur denna säsongen kommer utvecklas.

I nästa omgång av SHL möter Örebro Linköping hemma nu på tisdag 17 September.

Första perioden tredje minuten utvisning Örebro, Rasmus Rissanen två minuter för hög klubba. Powerplay Karlstad inget resultat. Sjunde minuten mål Örebro, Mathias Bromé gjorde 1-0. Nionde minuten utvisning Örebro, Sakari Salminen två minuter slashing. Power play Färjestad, utan resultat. Elfte minuten utvisning Färjestad, Två minuter för många spelare på isen. Powerplay Örebro inget resultat. 17 minuten mål Färjestad, Victor Ejdsell gjorde 1-1. 17 minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson gör 2-1. 17 minuten utvisning Örebro, Två minuter Jordan Boucher hooking. Powerplay Färjestad, mål Färjestad kvitterar genom Linus Johansson 2-2.

Första perioden slutade 2-2
Skottstatistiken första perioden Färjestad BK 12 – Örebro HK 8

Andra perioden femte minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt gjorde 3-2. Sjätte minuten mål Färjestad, Johan Ryno kvitterade 3-3. Elfte minuten utvisning Färjestad, två minuter Gustav Rydahl holding. Powerplay Örebro, utan resultat. 13 minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki sätter 4-3. 17 minuten utvisning Färjestad, två minuter Johan Ivarsson slashing. Powerplay Örebro, utan resultat. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Roughing. Utvisning Färjestad, Per Åslund roughing och Johan Ryno hög klubba. Spel 4 mot 4.

Andra perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistiken andra perioden Färjestad BK 9 – Örebro HK 8

Tredje perioden började i spel 4 mot 4, utan resultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen hooking. Powerplay Färjestad. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg tripping. Powerplay Färjestad 3 mot 5. Elfte minuten mål Örebro, Sakari Salminen sätter 5-3 i numerärt underläge. Elfte minuten mål Färjestad, Jesper Olofsson sätter reduceringen 4-5. 18 min Färjestad tar ut målvakten. 19 minuter mål Örebro, Mathias Bromé sätter 6-5 i öppen kasse. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask hooking. Powerplay Färjestad, utan resultat.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro