​Alla barn och ungdomar förtjänar att vara trygga på nätet

Av på 20 november, 2018
Arkivbild

I samband med Årets Nätängel galan igår tillkännagav försäkringsbolaget mySafety att man nu erbjuder sin näthatsförsäkring kostnadsfritt till alla barn och ungdomar under 18 år. Detta som en reaktion mot allt mer hat, hot och kränkningar över nätet – särskilt riktat mot våra ungdomar.

Barn och ungdomar drabbas tråkigt nog hårt av hat, hot och kränkningar över nätet. Inte minst genom att de ofta saknar olika typer av skyddsnät som vuxna kan ha. Som en reaktion mot detta erbjuder nu mySafety Försäkringar sin näthatsförsäkring kostnadsfritt till alla barn och ungdomar under 18 år.

Förut stannade mobbing på skolgården. I dag följer den inte sällan med hem och övergår dessutom lätt till regelrätta hot, hat och kränkningar. Det är en ohållbar situation och om vi på allvar ska bli av med näthatet framöver måste vi också skydda barnen extra så att de inte blir utsatta som i dag, säger PA Prabert, kommunikationschef på mySafety Försäkringar.

mySafety Försäkringar har sedan många år drivit frågan mot näthat. Bland annat har man varit en aktiv partner i organisationen Surfa Lugnt samt sedan fyra år delat ut det årliga priset Årets Nätängel till de eller den som gör en insats att motverka hot, hat och kränkningar på nätet. Näthatsförsäkringen man erbjuder är en populär produkt i vissa segment, men man har även sett att de som kanske behöver den allra mest ofta har förbisetts.

– Barn och ungdomar som drabbas har tyvärr begränsade möjligheter att få hjälp. Många vuxna är dessutom rådvilla och har svårt att hjälpa själva. Det här är en lösning på bägge dom problemen där vi faktiskt kan ge den kvalificerade hjälp som behövs om någon drabbas. Självklart hade vi helst sett att den här typen av skydd inte skulle behövas men som situationen ser ut tror vi att det behövs hjälp, fortsätter PA Prabert.

Näthatsförsäkringen hjälper den som utsätts för olika typer av kränkningar på nätet, exempelvis olika och återkommande typer av förolämpningar, förtal, olaga hot, ofredande, kränkande spridning av bilder och filmer samt när någon kapar någon annans namn eller bild på olika tjänster och plattformar på nätet.

Drabbas man får man bland annat hjälp med juridisk rådgivning, samtalsstöd och rensning av material från nätet. Man får även ett rättsskydd på upp till en miljon kronor om ärendet hamnar i domstol.

Försäkringen erbjuds kostnadsfritt till alla upp till och med det år de fyller 18 år, försäkringen måste tecknas av en målsman. Mer information här: https://www.mysafety.se/fri-nathatsforsakring

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in