​Apoteket startar samarbete med digital djurdoktor

By on 17 april, 2017

Nu kan djurägare enkelt komma i kontakt med veterinär. I samarbete med FirstVet, en pionjär inom digitala veterinärkliniker, erbjuder Apoteket nu djurägare ett enkelt sätt att komma i kontakt med en veterinär oavsett plats.

Den digitala djurdoktorn FirstVet erbjuder råd av legitimerade veterinärer, snabba diagnoser och vid behov en remiss direkt till rätt klinik genom ett videomöte.

Samarbetet med FirstVet ger Apoteket möjlighet att förenkla livet med husdjur genom att erbjuda vård på distans, genom dator, mobil eller surfplatta. Det är en tjänst som ligger i linje med vår strävan att göra det enklare för våra kunder, i detta fall att ta hand om sina husdjurs hälsa, säger Malin Fredstorp, sortimentsansvarig på Apoteket.

Ett besök hos FirstVet börjar med att djurägaren skapar ett konto och registrerar djuret. I nästa steg svarar djurägaren på några enkla frågor om besvär eller sjukdom och bokar in en tid som passar för ett videomöte. Precis som vid ett fysiskt veterinärbesök skrivs en journal och/eller remiss.

Du får snabbt svar och kan i många fall undvika resan till veterinärkliniken. I de fall där behovet av ett besök hos klinik finns, får du en remiss till rätt veterinär. När djur plötsligt blir sjuka eller skadas är det skönt med snabb tillgång till veterinär, säger Malin Fredstorp, Apoteket.

Vanliga besvär som djur fått hjälp med via FirstVet är kräkningar och diarré, ögon- och öronproblem, förgiftningar, klåda och hudproblem, hosta och nysningar, skador och olyckshändelser. FirstVet samarbetar med flera försäkringsbolag. 

Utöver veterinärbesök kan FirstVet även erbjuda:

  • Beteenderådgivning för hund och katt
  • Rehabilitering för hund och katt
  • Tandvård för hund och katt

FirstVet följer Jordbruksverkets föreskrifter (SJVFS 2015:32) om läkemedel och läkemedelsanvändning. 

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login