​Barn spelar innebandy allt längre

Av på 24 februari, 2020
Foto: Per Wiklund

Andelen barn som fortsätter att spela innebandy till de är minst 17 år har vänt uppåt, efter fler års nedåtgående trend. Det visar statistik från Svenska Innebandyförbundet. Ett flertal tävlingsförändringar tros ligga bakom den positiva trenden.

– Att unga väljer bort idrott är ett stort folkhälsoproblem och vi är glada att de tävlingsförändringar vi gjort de senaste åren har gett resultat. Nu hoppas vi att vi kan öka antalet barn som spelar innebandy, dela med oss av våra erfarenheter och lära av andra för att bli ännu starkare, säger Märit Bergendahl, ordförande för Svenska Innebandyförbundet.

Andelen flickor som spelar innebandy när de är 12-17 år har ökat rejält de senaste fem åren. Totalt fyra av tio flickor fortsätter i det åldersspannet. Även bland pojkarna ökar andelen som spelar allt längre – fler än tre av tio fortsätter spela i åldern 12-17 år.

– Vi som är engagerade inom idrotten har det gemensamt att vi vill att fler ska uppleva idrottens kraft och rörelseglädje. Ju fler som idrottar, desto bättre för folkhälsan och den sociala gemenskapen. Nu behöver vi fortsätta arbeta hårt för att ännu fler barn och unga kan komma i rörelse, säger Märit Bergendahl.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Källa Svensk Innebandy

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in