​Frövifors Pappersbruksmuseum i kunskapsfilm om hållbar platsutveckling

Av på 12 november, 2020
​Frövifors Pappersbruksmuseum i kunskapsfilm - Arkivbild

Utvecklingsprojektet Bruk 2.0 har publicerat sin senaste kunskapsfilm om hållbar platsutveckling – denna gång med fokus på Frövifors Pappersbruksmuseum och kultur- och naturmiljöer i Örebro län. Projektet Bruk 2.0 ska utveckla natur- och kulturmiljöer till besöksmål vid ett antal utvalda industrihistoriska platser i tre av Bergslagens län.

Kunskapsfilmen handlar om hur platsens historia kan skapa en hållbar platsutveckling. En kultur- och naturmiljö är rik på äkta berättelser som ger både kunskap och förståelse för vår historia och samtid. Men berättelserna sår även frön till nya upptäckter och är en viktig del när vi skapar en hållbar platsutveckling. Men för vem och varför berättar vi? Och hur kan vi med hjälp av våra berättelser forma en strategi och identitet i vår platsutveckling?

Filmen inleds med ett samtal mellan Mikael Tiderman (Frövifors Pappersbruksmuseum), Håkan Ceder (Destination Bergslagen) och Ulrika Nisser (moderator).

Se hela kunskapsfilmen här:

Kunskapsfilmen avslutas med ett panelsamtal mellan Birgitta Wahlberg (Bruk 2.0),& Håkan Ceder (Destination Bergslagen), Mia Geijer (Länsstyrelsen Örebro), Linda Gustafsson (Region Örebro län) och Ulrika Nisser (moderator).

Länet 
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in