​Nya generationslekplatsen i Lindesberg invigs på LindeDagen

By on 24 april, 2019

Den nya lekplatsen i Generationsparken nedanför Församlingshemmet i Lindesberg är nu klar för invigning på LindeDagen onsdag 8 maj kl 16:00. Efter invigningen bjuds på smakprov ur musikalen ”I samma båt” som handlar om Noas ark och som Linde bergslags församlings barnkörer sätter upp i Guldsmedshyttans kyrka 19 maj.

Lekplatsen har byggts av Samhällsbyggnad Bergslagen på uppdrag av Lindesbergs kommun med ekonomiskt stöd från Lindesbergs Rotaryklubb (genom LindeDagens utställare) och Linde bergslags församling som även upplåter mark för lekplatsen nedanför Församlingshemmet.

Invigningen på LindeDagen 2019 förrättas av kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson och representanter för Samhällsbyggnad Bergslagen, Linde Bergslags församling och Lindesbergs Rotaryklubb

Levande och trevlig mötesplats för alla åldrar

”Med generationslekplatsen skapar vi en levande och trevlig mötesplats för både barn och vuxna efter Strandpromenaden i centrala Lindesberg”, säger Irja Gustavsson – kommunalråd i Lindesbergs kommun: ”Samtidigt visar projektet värdet av och styrkan med samverkan – i det här fallet mellan kommun, församling och den ideella sektorn genom Rotary”.

”Genom LindeDagen har vi skapat en trevlig och årligen återkommande folkfest i Lindesberg – och genom bidragen från våra utställare kan vi nu också hjälpa till att skapa en trevlig mötesplats efter Strandpromenaden”, säger Sven Carlsson – projektledare för LindeDagen som arrangeras för femte året i rad av Lindesbergs Rotaryklubb.

”Genom att upplåta vår mark nedanför Församlingshemmet kan vi bidra till att vidareutveckla den lekplats som redan finns på kommunens mark efter Strandpromenaden – och därmed bidra till att skapa en trivsam mötesplats för alla åldrar”, säger Bengt Isman – ordförande i kyrkorådet för Linde bergslags församling.

Spännande lek- och upplevelsestationer som passar in i miljön
Den nya generationslekplatsen har ritats och planerats av Arne Tschentscher – stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

”Området nedanför Församlingshemmet med sin stora nivåskillnad inbjuder till spännande lek- och upplevelsestationer som passar in i miljön – dels genom kopplingen till församlingen, dels genom den mineralsamling som redan finns på plats”, förklarar han.

Den nya lekplatsen i Generationsparken nedanför Församlingshemmet i Lindesberg har lek- och upplevelsestationer som passar för både små och stora: Tubrutschbana i slänten; Gårdspump för vattenlek; Lekskepp Noas Ark; Hummsten för ljudupplevelse; Parabol för ljudupplevelse; Stort lekhus; Snurrlek; Skateboardgunga.

Generationsparken ligger mellan Församlingshemmet och Strandpromenaden i Lindesberg.

LindeDagen bidrar till att göra Lindesberg ännu bättre
Den nya lekplatsen i Generationsparken är ett konkret resultat av ett av syftena med LindeDagen som arrangeras för femte året i rad av Lindesbergs Rotaryklubb – att bidra till att göra Lindesberg ännu bättre.

”Vi gjorde det 2015 och 2016 som Lindessjön Runt Dagen. Vi gjorde det 2017 och 2018 – och gör det igen onsdag 8 maj 2019 som LindeDagen – en bred och gemensam marknadsföring av det mesta av det bästa med Lindesberg som en attraktiv kommun att jobba, leva, bo och verka i”, förklarar Sven Carlsson som är Rotarys projektledare.

LindeDagen har etablerats som en uppskattad folkfest för Lindesbergs invånare och inpendlare – och en unik möjlighet för utställarna att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former samtidigt som Rotary kan bidra till att göra Lindesberg ännu bättre:

  • 2015: Vi håller Lindesberg i rörelse (Lindessjön Runt): Knappt 100 utställare deltog. Ca 75.000 kr samlades in som olika former av aktivitetsstöd till Lindesbergs grundskolor, Linde Ridskola och Kulturskolan Garnalia.
  • 2016: Lindessjön Runt Dagen: Drygt 120 utställare deltog. Ca 70.000 kr samlades in till fortsatt utbyggnad av Lindessjön Runt-leden = startpott för Generationsparken.
  • 2017: LindeDagen: Drygt 130 utställare deltog: Ca 60.000 kr samlades in till fortsatt utbyggnad av Generationsparken.
  • 2018: LindeDagen: Drygt 130 utställare deltog: Ca 70.000 kr samlades in till fortsatt utbyggnad av Generationsparken.
  • 2019: LindeDagen: Drygt 110 utställare deltar – och nya lekplatsen i Generationsparken är nu klar för invigning. Årets utställaravgifter kommer att satsas i något nytt lokalt projekt som ännu inte är bestämt.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login