​Nytt M-krav – tillsätt nationell kommission för att slopa vårdköer

Av på 25 januari, 2020
Irene Svenonius

I dag står 130 000 människor i en vårdkö och situationen är väldigt ojämlik och beroende på var man bor. Regionerna ansvarar för sjukvården men det krävs en bred parlamentarisk samsyn över att prioritera vårdköerna och låta experter ta fram verktyg för att korta köer i hela landet, därför kräver Irene Svenonius att regeringen tillsätter en nationell kommission mot vårdköer.

⁃ Det finns långa vårdköer av olika slag i hela landet, också i Stockholm tvingas patienter vänta för länge på viss vård. Men vi bor ett världens rikaste länder och betalar hög skatt, detta är ett problem som måste gå att lösa, säger Irene Svenonius. ⁃ Alla partier säger sig prioritera vårdköer, låt oss göra det gemensamt och tillsätta denna kommission i riksdagen. Jag tror att både väljare, patienter och medarbetare i vården är trötta på att politiker inte kan hitta samsyn i detta.

Den nationella kommissionen mot vårdköer bör vara fri från politiker och istället ha med experter från både privat och offentlig vården, men också internationellt och från andra branscher.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa Moderaterna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in