​Programmet för femårsjubilerande LindeDagen tar form

Av på 21 mars, 2019
LindeDagen 2019 arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb med ekonomiskt stöd från Lindesbergs kommun, de kommunala bolagen (LIBO, Linde Energi och Besök Linde), Sparbanksstiftelsen Bergslagen/Bergslagens Sparbank och Adolf Lindgrens stiftelse. LindeDagens nyhetsrum presenteras av lindekultur.se.

När LindeDagen arrangeras för femte gången – i år onsdag 8 maj kl 16-20 – kommer 111 utställare att presentera det mesta av det bästa med Lindesberg under trivsamma former efter Strandpromenaden i sjöstaden Lindesberg. Och som vanligt kommer det att hända mycket på LindeDagen – bland annat invigning av Generationsparken och tre favoriter i repris.

LindeDagen är i år en del av LindeVeckan – en gemensam satsning på marknadsföring av tre populära evenemang i sjöstaden Lindesberg under en och samma vårvecka 2019: LindesbergsMässan 4-5 maj, LindeDagen 8 maj och Vårmönstringen 11 maj.

Lindesbergs Rotaryklubb gav en lägesrapport inför LindeDagen 2019 på senaste lunchmötet.

Genom en samordnad och bred marknadsföring av ’Möt våren i sjöstaden Lindesberg’ är syftet att få fler besökare till respektive evenemang samtidigt som det är en bredare marknadsföring av Lindesberg, som en attraktiv kommun att jobba, leva, bo och verka i; som en attraktiv etableringskommun för företag; som ett attraktivt besöksmål.

LindeDagen – en folkfest för invånare och inpendlare

LindeDagen – som genomförs för femte året i rad – har etablerats som en uppskattad folkfest för Lindesbergs invånare och inpendlare – och en unik möjlighet för utställarna att presentera sig för nya målgrupper under trivsamma former.

En första fördelning av utställarplatser är nu klar, rapporterade arrangerande Lindesbergs Rotaryklubb på sitt lunchmöte i måndags (18 mars).

Invigning av Generationsparken – och favoriter i repris
Som vanligt kommer det att hända mycket på LindeDagen – bland annat invigning av Generationsparken och tre favoriter i repris: Världens mat, Lilla Almedalen i Oscarsparken och Tekniktältet:

Invigning av Generationsparken (Församlingshemmet):

Med 200.000 kronor i bidrag från LindeDagens utställare 2016-2018 är nu Generationsparken efter Strandpromenaden nedanför Församlingshemmet klar för invigning på LindeDagen 2019. Byggandet och invigningen av parken sker i samverkan mellan Lindesbergs kommun, Linde bergslags församling och Lindesbergs Rotaryklubb.

Program onsdag 8 maj 2019:

 • 16:00: Invigning av kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson och representanter för Samhällsbyggnad Bergslagen, Linde Bergslags församling och Lindesbergs Rotaryklubb
 • 16:10: Smakprov ur musikalen ”I samma båt” som handlar om Noas ark och som Linde bergslags församlings barnkörer sätter upp i Guldsmedshyttans kyrka 19 maj

Världens mat i Lindesberg (Församlingshemmet):

När smakprover på mat från Syrien, Kazakhstan, Armenien, Belgien, Turkiet, Frankrike, Eritrea och Afghanistan serverades på LindeDagen 2018 blev det en succé som återkommer 2019 – nu förhoppningsvis med mer mat som räcker till fler. Evenemanget drivs av Lindesbergs Rotaryklubb i samarbete med Linde bergslags församling, Lindeskolan/Kuliaren/Masugnen och Röda Korset.

Program onsdag 8 maj 2019:

 • 16:00-20:00: Servering av smakprover av mat från olika delar av världen som tillagas, serveras och presenteras av invandrargrupper i Lindesberg

”Lilla Almedalen” inför EU-valet (Oscarsparken):

När Nerikes Allehanda bjöd in de politiska partierna till utfrågningar och debatter inför valet till riksdag, region- och kommunfullmäktige på LindeDagen 2018 blev det en succé som återkommer 2019 – nu med fokus på EU-valet 26 maj men också med möjlighet att diskutera lokala frågor. Evenemanget drivs av Lindesbergs Rotary i samarbete med Nerikes Allehanda och de lokala politiska partierna i Lindesberg.

Program på scenen onsdag 8 maj 2019:

 • 16:00-16:30: Inget program eftersom invigning av generationsparken pågår
 • 16:30-17:00: NA:s Lars Ströman i samtal med Lindesbergs-företag om EU
 • 17:00-17:30: Någon form av underhållning
 • 17:30-18:00: NA:s Lars Ströman i samtal om vad EU betyder för en svensk kladdkaka
 • 18:00-18:30: Någon form av underhållning
 • 18:30-19:30: NA:s Lars Ströman leder debatt mellan företrädare för de partier som vill vara med.
 • 19:30-20:00: Någon form av underhållning som avslutning på LindeDagen

”Tekniktältet” (Oscarsparken):

När teknikföretagen och teknikutbildningar bjöd in till tekniktältet för att presentera utbildnings- och arbetsmöjligheter på LindeDagen 2018 blev det en succé som återkommer 2019. Evenemanget drivs av Lindesbergs Rotary i samarbete med teknikföretag och teknikutbildningar.

Program onsdag 8 maj 2019:

 • 16:00-20:00: Presentation av deltagande utställare med någon form av tipstävling.

…………………………………….

LindeDagen 2019 arrangeras av Lindesbergs Rotaryklubb med ekonomiskt stöd från Lindesbergs kommun, de kommunala bolagen (LIBO, Linde Energi och Besök Linde), Sparbanksstiftelsen Bergslagen/Bergslagens Sparbank och Adolf Lindgrens stiftelse. LindeDagens nyhetsrum presenteras av lindekultur.se.

Länet | ​Programmet för femårsjubilerande LindeDagen tar form
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in