​SJ förbereder för trafikanpassningar med anledning av strejkvarslet

By on 11 maj, 2017

Fackförbundet Seko har varslat om strejk för medlemmar inom spårtrafikområdet, med start fredag 12 maj klockan 14.00. Strejken kommer att få omfattande effekt på SJs trafik om den bryter ut.

SJ arbetar för att kunna köra så många avgångar som möjligt, men kommer tvingas ställa in en del trafik, och köra viss trafik med begränsad städning och stängda toaletter ombord. Vilka linjer och avgångar som berörs kommer att presenteras under torsdag eftermiddag.

Vid en strejk omfattas inte våra kunder av någon resegaranti, men SJ väljer ändå att ha en generös inställning gentemot våra kunder. Det viktiga är att var och en från och med torsdag går in på sj.se för att se vad som gäller för den aktuella avgången, säger Tomas Sibbmark, chef för SJ Trafikledning.

Strejkvarslet är uppbyggt i tre steg. Från 12 maj klockan 14.00 tas bland annat lokalvårdare, fordonsvårdare och anläggningspersonal ut i strejk i Stockholmsområdet. Det kommer att drabba SJs tåg såväl som alla tunnelbanevagnar i Stockholm och ytterligare tågoperatörer då varslet berör både SJ-anställda och personal hos städbolag. Samtliga Sekomedlemmar inom spårtrafikområdet försätts samtidigt i övertidsblockad. 

Konflikten är mellan arbetsgivarorganisationen Almega och fackförbundet Seko. SJ drabbas i hög grad av effekterna av konflikten, men är inte en part i konflikten.

Seko har varslat om strejk med start fredag 12 maj klockan 14:00 för medlemmar inom spårtrafikområdet. SJ är ett av flera företag som kan bli påverkade.

I första hand kan det ha inverkan på våra möjligheter att städa ombord. Detta innebär att vissa avgångar kan komma att ställas in medan andra avgår som vanligt, men med begränsad städning och stängda toaletter.

Exakt vilka avgångar som påverkas uppdateras här under torsdag 11 majSJ kommer ha en generös inställning när det kommer till ombokning och avbokning av berörda resor. 

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login