​SOS Alarm och Svenska kyrkan förlänger samarbetet kring Jourhavande präst

By on 30 december, 2019

SOS Alarm och Svenska kyrkan har förlängt avtalet gällande tjänsten Jourhavande präst. Genom ett samarbete mellan SOS Alarms dotterbolag YouCall och Uppsalaföretaget Aurora Innovation kan Svenska kyrkans medarbetare enkelt logga in och besvara samtal genom en teknisk lösning, oavsett var i landet de befinner sig.

Jourhavande präst är en tjänst som gör det möjligt att via nödnumret 112 komma i kontakt med en präst. Trots att tjänsten endast är tillgänglig mellan 21:00-06:00 så tar SOS Alarm emot cirka 100 000 samtal årligen där personer i kris vill komma i kontakt med en jourhavande präst.

Vi är mycket stolta och glada över att det långa och framgångsrika samarbetet med Svenska kyrkan fortsätter. Mänsklig kontakt kan rädda liv. Många gånger behövs en medmänniskas stöd snarare än polis eller ambulans när en person är i akut kris. Jourhavande präst fyller en viktig funktion i samhället och passar också väldigt bra in i SOS Alarms strävan att i alla våra tjänster bidra till ett tryggare Sverige för alla, säger Gunnar Bergström hos SOS Alarm.

– Under förra året tog vi emot 71 178 samtal. Vi jourpräster upplever vårt arbete som djupt meningsfullt och att våra samtal gör skillnad. Genom samarbetet med SOS Alarm skapas en enkel väg in till oss och Svenska kyrkan är en viktig del av civilsamhällets hjälpresurser när människor är i nöd, säger Gunilla Löf Edberg, nationell samordnare för Jourhavande präst.

Det nya avtalet är på tre år och sträcker sig from 1 januari 2020 med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Regionalt
Örebronyheter

Källa SOS Alarm

You must be logged in to post a comment Login