​Tivoliparken förlänger Strandpromenaden i Lindesberg

Av på 19 oktober, 2020
Förslag till utformning av Tivoliparken i Lindesberg från Samhällsbyggnad Bergslagen.

Efter Generationsparken och Flugparken kommer nu Tivoliparken i Lindesberg – en ny gångvägsförbindelse och park på det som tidigare var tivoliplats och som förlänger Strandpromenaden efter Bottenån.

Den nya parken kommer enligt tidsplanen att stå klar under 2021.

Förslaget till Tivoliparken har tagits fram av Arne Tschentscher – stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen – som i parken vill skapa en tivolikänsla med anläggningar, sittplatser, växter och träd.

“Ett tivoli förknippas ofta med saga och magi, med rörelse, spänning, lekfullhet och något färgglatt och exotiskt. Tivoliparken anläggs i kanten på den gamla tivoliplanen, en plats där det skapats minnen om cirkus och tivoli för barn och ungdomar i generationer. Parkens nya gestaltning bär vidare dessa minnen i en lugnare tolkning. Träd och buskar med en färgglad och exotisk sammansättning skapar tillsammans med element som parasollträd avskilda platser, entréer, vimplar och belysning, en lugn tivolikänsla trots att tivolit är ett minne blott”.

…………….

Tivoliparken

Ta en virtuella promenad genom Tivoliparken i Lindesberg. Animerad film av Samhällsbyggnad Bergslagen.

…………….

Tivoliparken har en budget på totalt 600.000 kronor. Arbetet kommer att påbörjas i år och samordnas med rivningen av och markarbetena kring Gröna bron om ska rivas.

Förslag på anläggningar i Tivoliparken (Illustration: Samhällsbyggnad Bergslagen)

Förslag på växter i Tivoliparken (Illustration: Samhällsbyggnad Bergslagen)

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in