10 saker som lyckliga människor gör annorlunda

Av på 30 april, 2021

Det är fullt normalt att vissa dagar är ”gladare” och bättre än andra, speciellt nu under rådande omständigheter. För att du ska kunna skapa positiv energi till vardags har vi tagit fram dessa tio vanor som glada och lyckliga människor har gemensamt.

1. Lyckliga människor utövar tacksamhet

Att ha en tacksam attityd är en av de vanligaste vanorna som glada människor har – på grund av att det faktiskt fungerar! Om du konstant går runt och uppmärksammar allt fantastiskt runtom dig, är det i princip omöjligt att vara nedstämd. Det är på god tid att ta på sig sina tacksamhetsglasögon och titta på sin omgivning på ett positivt sätt.

Vad du kan göra idag:

Skriv en tacksamhetsdagbok för allt som du är tacksam över. När du går och lägger dig ikväll kan du också tänka på, eller berätta för någon i din närhet, tre saker som hänt under dagen som du är tacksam över.

2. Lyckliga människor sätter sig själv först

Lyckliga personer sätter alltid sig själv före andra, så att de sedan är beredda på att ta hand om folk i deras närhet. Här handlar det om att ta hand om sig själv. Det handlar om att sätta sin mentala, känslomässiga och fysiska hälsa först. Det handlar om att vara balanserad och känna sig bekväm med sig själv och livet runtomkring – för att när du är lycklig har du så mycket mer att ge!

Vad du kan göra idag:


Gör något snällt mot dig själv idag. Lyssna på kroppen och ta hand om dina egna behov.

3. Lyckliga människor ger

Faktum är att ge gör oss gladare. Hur mycket vi än tror på (och blir tillsagda) att lösningen på alla problem är pengar och att äga många saker, så är inte det lösningen. Det finns flertalet studier som bevisar att personer som exempelvis volontärarbetar erhåller en bättre mental hälsa, välbefinnande och till och med längre livslängd. Det behöver inte vara pengar som du ger, det kan vara allt, saker som din kärlek, tid och närvaro.

Vad du kan göra idag:


Hitta något du bryr dig om och ta reda på hur du kan involvera dig eller stödja det.

4. Lyckliga människor håller sig inspirerade och har kul

Glada människor har en ståndpunkt i livet som handlar om att ha roligt på en regelbunden basis, samt göra saker som hjälper dem att utvecklas. Det är inte förlorad tid att ha kul, utan det bör vara en del av det dagliga ”lyckounderhållet”. Det är jätteviktigt att vi upplever och ser nya saker eftersom att det hjälper att hålla oss inspirerade och peppade på livet!

Vad du kan göra idag:

Gör något spännande idag! Kanske kan du prova en ny aktivitet, ett nytt Kvixpass, ta en picknick (kläder efter väder!), damma av längdskidorna, se en dokumentär eller ta hand om din bästa väns hund. Gör något spännande som inspirerar och gör dig glad!

5. Lyckliga människor är närvarande

Glada personer gör sitt bästa för att vara så närvarande som möjligt större delen av sin vakna tid. Tänk såhär, om du ständigt lever i framtiden kommer du förmodligen bli fylld av oro och ovisshet. Om du ständigt lever i dåtiden kommer du förmodligen bli väldigt nedstämd. Vad är då kvar? Jo, nutiden. Och det bör vara det enda du ska uppmärksamma och lägga energi på. Detta är anledningen till varför lyckliga människor utövar mindfulness – konsten att hålla sig i nuet.

Vad du kan göra idag:


Delta på en yoga- eller meditationsklass hos oss på Kvix

6. Lyckliga människor utvecklar hälsosamma hanteringsstrategier

Även glada människor stöter på motgångar i livet, men de har utvecklat lyckade strategier att hantera dessa motgångar. Genom att lära sig av sina misstag och motgångar får man en förnyad uppskattning till livet, en förmåga att upptäcka nya tillvägagångssätt, förbättrad självkänsla och förbättrade relationer till folk i sin närhet. Glada människor är riktigt skickliga på att se det goda som kan komma från utmanande tider.

Vad du kan göra idag:


Försök att skapa ett ramverk för hur du vill gå tillväga när och efter du möter motgångar i livet.

7. Lyckliga människor fokuserar på sin hälsa

Glada människor tar hand om deras insida och utsida samtidigt som de är duktiga på att hantera stress. Att fokusera på sin hälsa innebär dock inte endast att träna. Glada människor beter sig även som en glad person. Dom ler mot andra, är engagerade och tar med sig en stor nivå av energi och entusiasm i allt de gör.

Vad du kan göra idag:


Kör ett Kvixpass, gå på en promenad, ta en löptur, cykla och utforska området, läs en bok eller lyssna på en föreläsning.

8. Glada människor skapar en emotionell medvetenhet

Det finns en växande mängd vetenskap som tyder på att känslomässigt medvetna personer är lyckligare, friskare och återhämtar sig snabbare från traumatiska händelser. Detta eftersom att de faktiskt förstår vad de känner

Vad du kan göra:


Skriv ned dina toppar och dalar varje dag för att utveckla din känslomässiga medvetenhet.

9. Lyckliga personer ältar inte problem

Var du som person lägger ditt fokus på bestämmer din sinnesstämning. Genom att fixera sig vid sina problem skapar man förlängda negativa känslor och stress – vilket hindrar din prestanda. Fokusera istället på åtgärder som förbättrar dig själv och dina omständigheter.

Vad du kan göra:

Omforma alla situationer till ett positivt slut.

10. Lyckliga människor avslutar vad de påbörjar

Att komma på en fantastiskt bra idé betyder absolut ingenting om du inte verkställer idén. De mest framgångsrika och lyckliga personerna är de som verkställer sina idéer.

Vad du kan göra idag:


Lägg upp en steg-för-steg-plan för dina mål

*Detta är en artikel inspirerad av Poosh: HAPPY PEOPLE Do These 10 Things Differently*

Hälsa| Regionalt
Örebronyheter

Källa: Kvix

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in