100 procent godkända bussar i oktober

By on 9 november, 2021

Under oktober månad besiktades 29 av Svealandstrafikens drygt 320 bussar. Siffrorna har nu sammanställts och de visar på noll anmärkningar på de besiktade bussarna.

En gång per år måste fordon med en totalvikt över 3 500 kg kontrollbesiktas. För Svealandstrafiken innebär det att drygt 320 bussar årligen besiktas och kontrolleras på ett antal olika punkter. När besiktningarna för oktober månad nu sammanställts visar det sig att inte en enda buss fått någon anmärkning, vilket kan förklaras av bättre interna rutiner.

– Vanligtvis brukar vi i alla fall ha två eller tre bussar med mindre anmärkningar, vilket även det är väldigt bra. Att vi nu för oktober månad klarade oss helt utan anmärkningar tror vi beror på att vi stärkt upp våra processer internt. Vi har skärpt våra rutiner och alla som arbetar på våra verkstäder har verkligen gjort ett genuint och noggrant jobb. Då blir det så här bra, säger Johan Agemalm, Ansvarig Verkstäder, på Svealandstrafiken.

Svealandstrafikens bussflotta består idag av drygt 320 bussar, varav de allra flesta drivs av biogas. Under 2021 beställde Svealandstrafiken 10 elbussar från Volvo med option på ytterligare sju. Leverans av de tio bussarna är planerad till första halvan av 2022.

Med över 1000 medarbetare och drygt 300 biogasbussar transporterar vi dagligen över 60 000 invånare i Örebro och Västmanland. Svealandstrafiken AB ägs av Region Västmanland och Region Örebro Län och vår uppgift är att planera och utföra linjelagd trafik med buss i båda länen.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Svealandstrafiken

You must be logged in to post a comment Login