1177.se får pris för klart och begripligt språk

By on 5 maj, 2018

Det känns väldigt roligt att 1177.se uppmärksammats av Språkrådet. Vi använder ett språk som ska vara lätt att läsa och förstå, utan krångliga ord och formuleringar. Vi skriver ur läsarens perspektiv och alla texter som publiceras genomgår en språklig granskningsprocess, säger Therese Erixon, ansvarig redaktör för 1177 Vårdguiden Västerbotten.

Klarspråkskristallen delades ut den 25 april på Språkrådets konferens Språkrådsdagen, priset delades ut av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Varför är det viktigt för 1177 Vårdguiden med klarspråk?

Det handlar om demokrati. Alla har rätt att förstå information om sin hälsa och sjukdom, sjukvården och de regler och rättigheter som finns inom vården. Genom att skriva så att alla förstår vill vi stärka dig som invånare att vara delaktig i din vård, säger Pernilla Lindström redaktionschef på 1177 Vårdguiden.

På 1177.se samlas kunskap och tjänster inom hälsa och vård från alla Sveriges landsting och regioner. Innehållet på 1177.se kvalitetssäkras av en redaktion och faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso-och sjukvården. Du kan läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Här kan du också hitta och jämföra vårdmottagningar och använda e-tjänster för att kontakta vården. Varje månad har 1177.se cirka åtta miljoner besök. I mars i år vann 1177.se tidningen IDG:s pris för bästa webbplats i hälsokategorin.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login