14:e plats för Helgesson i konståknings-VM.

Av på 17 mars, 2013

Konståkaren Viktoria Helgesson kom på 14:e plats vid VM i London, Kanada. Med 158,80 poäng säkrade hon en plats för Sverige till damtävlingen i OS i Sotji. Men hennes ansiktsuttryck efter nattens friåkning vittnade om att hon hade hoppats på mer.

I friåkningen fick Viktoria Helgesson, 24-åringen från Tibro, hårt motstånd från flera konkurrenter som avancerade i resultatlistan. Hon kontrade som vanligt med sin bländande skridskoteknik och sina svåra och utmärkt utförda steg. Men i några av hoppen blev det orena landningar, vilket kostade poäng. I slutändan fick hon 100.44 i friåkningen, vilket var lite drygt fem poäng från hennes bästa resultat.

I torsdagens kortprogram hade Viktoria Helgesson infriat alla förväntningar och lagt sig på tionde plats efter ett klockrent kortprogram. Poängen 58,36 var det bästa hon gjort.

Hade Helgesson behållit sin tiondeplats från kortprogrammet hade Sverige haft två platser till OS. Nu blev det 158,80 poäng, 14:e plats och en dam till Sotji, vilket ändå är ett VM-resultat som endast överträffats av Helgesson själv i modern tid.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in