2018 års Simborgarmärke är Regnbågsfärgat

By on 9 december, 2017

Tillsammans med Svenska Simförbundet har vi Svenska Livräddningssällskapet tagit beslutet att 2018 års Simborgarmärke kommer att vara Regnbågsfärgat, vi kommer under året att lyfta frågor som berör mänskliga rättigheter.

Lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck

Diskriminering av människor på grund av sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck står i strid med den grundläggande principen om alla människors lika värde och rättigheter.

Vi kommer att genomföra ett antal aktiviteter under året kopplade till Simborgarmärket som exempelvis simmärkestagning, bland annat i samband med EuroPride 2018 i Stockholm och Göteborg. Svenska Livräddningssällskapet står för mångfald i samhället samt mänskliga rättigheter, våra värdegrunder är Humanitet, Gemenskap, Respekt och Engagemang. Vår vision är noll drunkningar och ingen ska behöva drunkna på grund av okunskap. Det gäller alla i vårt land. För att det ska bli verklighet måste alla få en möjlighet att lära sig umgås i och kring vatten på ett säkert sätt.

Här ligger vår utmaning, att ge alla oavsett bakgrund den utbildningen.

Ett sätt att visa att man stöder detta arbete är att ta Simborgarmärket och visa att man är simkunnig samtidigt som det ger ett stöd till denna verksamhet. 2018 blir ett år då vi sätter stort fokus på ovanstående frågor.

Sport | Simning
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login