25 störande fakta om psykiatriska droger, soldater och självmord.

Av på 1 april, 2013

De förödande effekterna av psykiatrisk medicinering är som mest uppenbar inom den amerikanska armén. Mike Adams, redaktör för NaturalNews, en av världens största hälsositer, har granskat förödelsen. Här beskriver han vad som händer när psykiatrin får fria tyglar: fler soldater har dött från självmord än från kriget.

(NaturalNews) Vi lever i en upp-och-nedvänd tid där rätt är fel, där fiktion är sanning och krig är fred. De som utkämpar krigen utsätts för sitt eget spegelhus via farmaceutiska ”behandlingar”. Istället för att ge amerikanska soldater och veteraner verklig hälsovård, kastar regeringen piller på dem och kallar det ”terapi”.

Stimulantia, antidepressiva, antipsykotika, lugnande medel och smärtstillande är det nya ”bränslet” för USA:s frontlinjegrupper. Medan tanken på att skicka medicinerade soldater i strid var otänkbart bara för tre decennier sedan, så är det idag status quo. Och kostnaden i människoliv har aldrig varit mer tragisk.

Här är 25 störande fakta om psykiatrins läkemedel, soldater och självmord. De är störande eftersom alla verkar låtsas att det inte finns något samband mellan psykiatriska droger och soldaters självmord. Soldater och veteraner fortsätter därför att dö medan Pentagon och VA (Veterans Affairs) fortsätter att låtsas att de inte vet varför.

1) 33% av den amerikanska armén använder receptbelagda läkemedel, och nästan en fjärdedel av dem använder psykofarmaka.

2) Under 2010 spenderade Pentagon 280 000 000 dollar på psykiatriska droger. Det har ökat sedan dess.

3) Det utförs nu över 8000 självmord varje år av amerikanska soldater samt veteraner, det är över 22 per dag.

4) 33% av dessa självmord tillskrivs medicinernas biverkningar.

5) Det innebär att mediciner dödar fler amerikanska soldater och veteraner än al-Qaida.

6) 500% fler soldater missbrukar receptbelagda läkemedel än illegala gatudroger.

7) Enligt Obama-administrationen har antalet veteraner som väntar på vård från Veteran Affairs (VA) ökat från 11 000 år 2009 till 245 000 i dag.

8) Fler soldater i aktiv tjänst dör genom självmord än från strid: 349 döda förra året.

9) Antalet förskrivningar av Ritalina och Adderall (ADHD-preparat) skrivna för soldater i aktiv tjänst har ökat med 1000% under de senaste fem åren.

10) För varje aktiv soldat i tjänst som dör i strid, så dör 25 veteraner genom självmord.

11) Endast 1 procent av amerikanerna har tjänstgjort i Mellanöstern, men veteraner som stridit i Mellanöstern utgör 20% av alla självmord i USA.

12) Självmordsfrekvensen hos aktiva soldater i amerikanska inbördeskriget var bara 9 till 15 per 100 000 soldater. Självmordsfrekvensen av aktiva soldater i Mellanöstern är 23 per 100 000. Och dödsfallen var betydligt högre i inbördeskriget, vilket innebar att inbördeskriget var psykiskt mer traumatiskt.

13) I Koreakriget utgjorde självmord bland aktiva soldater 11 per 100 000.

14) Hittills har Pentagon spenderat mer än en miljard dollar på psykiatriska droger, vilket gör dem till en av Big Pharmas största kunder.

15) Under 2010 har mer än 213 000 aktiv militärpersonal tagit mediciner som betraktas som ”hög risk” av Pentagon.

16) Under åren sedan Irakkriget inleddes har dubbelt så många soldater i Texas Army National Guard dött av självmord än i strid.

17) Försvarsminister Leon Panetta kallar militära självmord en ”epidemi”.

18) Av militärens alla grenar har armén det högsta antalet självmord varje år, nästan 400% mer än marinkåren.

19) De flesta aktiva soldater som använder psykiatriska mediciner konsumerar en kombination av 3 till 5 recept.

20) Användning av receptbelagda mediciner av soldater i aktiv är i stort sett oreglerad. Soldater får en burk medicin och skickas sedan in i strid. Om de får slut på medicin får de refill, inga frågor.

21) De traditionella medierna säger att lösningen på att minska självmorden bland veteraner är att ta bort deras vapen så att de inte kan skjuta sig själva. Detta är den logiska motsvarigheten till att försöka fixa bilens motor genom att ta bort varningslampan.

22) Pentagon inleder ny forskning (under 2013) för att försöka finna ut varför psykiatriska mediciner får soldater att begå självmord. Forskningen involverar en metod i att mäta hjärnaktivitet genom att fästa elektroder på huvudet.

23) En tredjedel av alla militära självmord begås av soldater som aldrig har sett en strid.

24) Under det senaste året skrev militären över 54 000 recept för Seroquel (AstraZenecas antispykotika) till soldater, och alla dessa recept var ”off label”, vilket innebär den avsedda användningen inte har godkänts av FDA som säker eller effektiv.

25) Dr Bart Billings, en pensionerad arméöverste och tidigare militärpsykolog, hänvisar till psykiatriska droger som ”kemisk lobotomi” av soldater.

Referenser:
http://www.naturalnews.com/039473_psychiatric_drugs_soldiers_suicides.html
http://www.naturalnews.com/039667_tranquilizers_veterans_PTSD.html
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/ny-maenskliga-raettigheter-ute-825096
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/fler-soldater-doer-av-sjaelvmord-aen-fraan-kriget-men-vad-aer-orsaken-794119
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/kommitten_for_manskliga_rattigheter/pressrelease/view/epidemi-av-nerdrogade-soldater-framkallar-sansloest-vaald-742464

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in