Lillån IBK föll knappt mot Visby IBK

By on 8 januari, 2017

Lillån IBK spelar för tillfället varje match som en slutspelsmatch med en poäng ner till Malmö FBC precis under nedflyttningsstrecket, hemmalaget bortaslog Visby IBK i deras första möte.

Första perioden öppnades bäst av hemmalaget som i början tog ledningen, efter det jobbade sig Visby in matchen för att i slutet av perioden mer eller mindre dominera, perioden slutade 1-3.

Andra perioden startade som den första med ett snabbt Lillån mål, med den skillnaden från första perioden att hemmalaget visade att de ville vara med i matchen. Visby kom inte upp i samma tempo i mittperioden och Lillån vann den med 2-0, i slutet var det dock gästerna som var hetast men fick inte till något mål.

I tredje perioden tog gästerna ledningen redan efter 59 sekunder, men Lillån studsade tillbaka och kvitterade till 4-4 efter ca fyra minuters spel. Matchen i sig tajtades till och det blev en riktigt grinig tillställning där domarna till slut fick lugna ner det hela, vid ställningen 5-6 tog Lillån ut målvakten för att kunna hämta ikapp. Tyvärr var det gästerna som tjänade mest på det och kunde göra två mål i öppen kasse, matchen slutade 5-8.

Lillån IBK kom ikapp och kunde till slut spela jämt med Visby IBK, men föll till sist på individuella misstag, plus ett lagspel där delarna var alldeles för långt isär, ett väldigt lättläst och lättförsvarat spel som i slutändan inte brukar löna sig. Nu föll även jagande Malmö i sin hemmamatch mot Lindås IBK och kunde inte komma förbi Lillån som alltjämt har en poäng upp.