3 miljoner till lägerverksamhet för unga med epilepsi

Av på 28 oktober, 2013

Föreningen Margarethahemmet stödjer Svenska Epilepsiförbundets lägerverksamhet med 1 miljon kronor per år under tre år med början under 2013.

Svenska Epilepsiförbundet har under många år anordnat sommarläger för ungdomar med svår epilepsi. Epilepsi är ett mångfacetterat område och konsekvenserna är många med bl a restriktioner i vardagslivet, fallskador, läkemedelspåverkan, trötthet, inlärningssvårigheter, utanförskap och låg självkänsla.

Lägren har en viktig uppgift genom att visa på lösningar, att genom samtal, lek, skapande, rörelse och roliga aktiviteter uppmuntra till att våga pröva nya utmaningar under trygga former.

– Vi vill att alla unga med epilepsi som vill ska få möjlighet att åka på ett roligt och stimulerande ungdomsläger. Föreningen Margarethahemmet har en genuin tradition att stödja personer med epilepsi och vi ser den här satsningen som ett uttryck för att epilepsi inte ska vara ett hinder för unga att få en bra livskvalitet och ett lyckligt liv, säger Johan Ryding, ordförande i Föreningen Margarethahemmet.

Ungdomsaktiviteterna har varit mycket uppskattade och hjälpt många ungdomar att bryta isolering och att träffa kamrater i liknande ålder, som också vet hur det känns att alltid leva med oron för att när som helst få ett epileptiskt anfall.

– Vi har dessvärre måst avvisa många ungdomar eftersom deltagarantalet varit mycket begränsat. Det känns alltid lika svårt eftersom jag hör från både föräldrar och sjukvården att man behöver skicka sina ungdomar på utvecklande och roliga läger. Tack vare Föreningen Margarethahemmet kan vi utöka verksamheten och samtidigt hålla en hög kvalitet, säger Anna Eksell, förbundsstyrelseledamot som ansvarat för ungdomslägren de senaste 14 åren.

– Behovet av den här verksamheten är långt större än vad förbundet har kunnat tillgodose. Stödet från Föreningen Margarethahemmet ger oss en fantastisk möjlighet att utveckla verksamheten, även för familjer med barn med epilepsi, säger Börje Vestlund, förbundsordförande.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in