31 projekt för unga får dela på 14 miljoner kronor i EU-bidrag

Av på 30 augusti, 2020
MUCF har beviljat medel från Erasmus+ Ung och Aktiv till Awesom People i Örebro.
Arkivbild

31 svenska ungdomsprojekt får totalt cirka 14 miljoner kronor (1 344 672 euro) i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Pengarna kommer från EU-programmen Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren som främjar internationella samarbeten och ökad rörlighet för unga i Europa.

MUCF har beviljat medel från Erasmus+ Ung och Aktiv till Awesom People i Örebro som får 355 617 kronor till sitt ungdomsprojekt Escape Gender Inequality.

I 2020 års andra ansökningsrunda, som påbörjades den 7 maj, fick MUCF in totalt 86 ansökningar till Erasmus+ Ung och Aktiv. Myndigheten beviljar nu bidrag till 21 projekt och fördelar cirka 7,4 miljoner kronor (717 739 euro) till organisationer i bland annat Kungälv, Hägersten och Ale kommun. En stor del av dessa ansökningar handlar om arbete inom ungdomssektorn, inkludering, informations- och kommunikationsteknik samt entreprenörskap.

MUCF fick 13 projektansökningar till Europeiska Solidaritetskåren och beviljar nu cirka 6,4 miljoner kronor (626 933 Euro) i bidrag till 10 projekt i bland annat Sandviken, Gävle, Uddevalla och Visby. Majoriteten av ansökningarna handlar om arbete inom inkludering, samhällsutveckling och ungdomssektorn.

– Trots att ansökningsrundan har genomförts mitt under coronapandemin, och med all den osäkerhet som den medför, har söktrycket varit lika högt i årets andra ansökningsrunda som det var vid samma runda 2019, säger Ellen Gosdoum som är chef för avdelningen för internationellt samarbete på MUCF. Det tyder på en stark framtidstro hos svenska organisationer och kommuner och det gläder oss att ungdomsfrågor och internationalisering har en given plats även när mycket runt omkring oss är uppochnedvänt.

Sedan förra ansökningsrundan har MUCF även beviljat Drömstort Förening en Quality Label. Det innebär att föreningen nu är godkänd av EU att ta emot deltagare i volontär-, trainee- och jobbprojekt inom Europeiska Solidaritetskåren. Alla organisationer, svenska såväl som från resten av Europa, som hittills har beviljats en Quality Label finns på European Youth Portal – Volunteering.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in