Örebro Kings körde över Team Thorengruppen SK

By on 3 januari, 2018

Örebro Kings gästas av bottenlaget Team Thorengruppen SK i 21 omgången i Svenska Superligan, en match som Örebro Kings var tvungna att vinna i kampen om nytt SSL-kontrakt. Vid vinst mot Team Thorengruppen skulle Örebro ha möjligheten att komma upp på säker mark då bägge lagen ovanför, AIK IBF och IK Sirius IBK mötte varandra i kvällens omgång.

Första perioden började Team Thorengruppen genom att sätta högt tryck mot Örebros kasse och skapade ett par bra lägen, det tog Kings närmare tre minuter innan de fick tag i bollen och kunde få till ett mer organiserat spel i gästernas zon. Efter ett bra Örebrotryck vände Team Thorengruppen spelet blixtsnabbt i en kontring, vilket ledde fram till 1-0 till gästerna i den femte minuten. Kings försökte få till ett eget spel, men det var Thorengruppen som var hetare och ville mer, något som de visade i anfall efter anfall. Efter halva perioden jämnade spelet ut sig en aning och Örebro till det ett par gånger, det var fortsatt tajt då gästerna låg närmare hemmalaget spelare och tillät inte Kings att komma loss. I den 13 minuten lossnade det för Örebro Kings då Suad Sofovic kunde slå in kvitteringen 1-1, efter ett klapp-klapp spel som började nere i egen zon. Ett välbehövligt mål som gjorde att Örebro fick luft under vingarna och lyfte sig ordentligt, och Team Thorengruppen fick inte till samma snabba vägvinnande spel. I den 19 minuten slog Örebro till igen genom Marcus Ekengren, 2-1 till hemmalaget, i det läget var de uppe på säker plats i Svenska Superligan eftersom laget ovanför IK Sirius IBK låg under borta mot AIK med 1-0.
Perioden slutade 2-1 till Örebro, matchen 2-1 till Örebro

Andra periodens start blev till en intensiv inledning där Örebro visade upp ett helt annat spel än i den första periodens början, något som Suad Sofovic kunde utnyttja och göra sitt andra mål som ledde fram till 3-1 till Örebro Kings. I slutet av den tredje minuten spelade Marcus Ekengren fram till Markus Lindgjerdet som stod helt ren och kunde göra 4-1, i det läget var det ett riktigt passivt spel från gästernas sida. I matchen mellan AIK och Sirius var det oavgjort, och Örebro hade lika poäng men trots det fortsatt plats under nedflyttningsstrecket. I den tolfte minuten drog Kings på sig en utvisning, det var Simon Palm som fick sätta sig. Örebro spelade lugnt och sansat i box play, Team Thorengruppen spelade runt och runt utan att egentligen skapa något av värde och Kings kunde reda ut underläget. Gästerna behöll bollen efter avslutad utvisning men Örebro spelade defensivt riktigt bra, snabbt nere med ben och klubba så att Thorengruppen inte kunde komma fram. Det var hemmalaget tog över mer och mer i slutet av den andra och fortsatte att rulla boll, Kings gjorde det riktigt bra och kunde döda tid. Mitt under pressen från Örebro gjorde Joel Kanebjörk ett ödestigert misstag då han spelade fram till Team Thorengruppens Simon Sundström som kunde slå upp bollen i krysset bakom Kings målvakt Adrian Kodelja, något som var riktigt viktigt för gästerna.
Perioden slutade 2-1 till Örebro, matchen 4-2 till Örebro.

Tredje perioden inleddes i ett mycket lågt tempo, Örebro spelade runt bollen och fick tiden att gå blandat med en del uppstickare som var riktigt nära efter fem minuter av perioden. I den sjätte minuten snurrade Daniel Hellqvist runt utan att titta och brakade in i en motståndare, men han var med i spel direkt. I den nionde minuten hettade till ordentligt då Suad Sofovic stod för en fint solonummer men fick inte in bollen, i nästa sekvens vände bortalaget och kom lika ren som Sofovic men Adrian Kodelja gjorde en fin räddning. I den elfte minuten kunde Örebro Kings gå fram till 5-2 genom Emil Lundmark, ett mål som kom efter att hemmalaget hade snurrat upp gästerna på läktaren. Med sju minuter kvar och tre mål upp för Kings etablerade Thorengruppen sig i hemmalagets zon, men Örebro redde ut det och var nära att kontra ytterligare ett mål. I de sista minutrarna böljade spelet fram och tillbaka, men det var Örebro som var det dominerande laget och Simon Jirebeck kunde slå in 6-2 i den 19 minuten, hans tredje poäng i matchen. Örebro Kings snurrade och lekte med Thorengruppen i slutet av matchen, bortalaget fick avsluta det hela med en man mindre på banan. Övertaget hann inte gå långt då Örebro vann tekningen, och Simon Palmen slog till med att göra 7-2 i den absolut sista minuten.
Perioden slutade 3-0 till Örebro, matchen vann Örebro med 7-2

Sammanfattat började Örebro matchen lojt för att undan för undan höja sig, i den andra perioden visad laget vad man kan på riktigt och mer eller mindre dominerade spelet. Tyvärr så stod Joel Kanebjörk för ett generalfel då han, utan att titta, som sista man då han spelade rakt till en motståndare som kunde göra mål. Det kan man inte göra i såna lägen, där måste man spela säkert. Såna baklängesmål kan vara helt matchavgörande, och det har man inte råd med när man har det läget i tabellen som Örebro Kings har. Nu spelade det misstaget ingenting då Örebro genomförde en helgjuten tredje period och kunde spela hem matchen tämligen enkelt. Den tongivande konstellationen var Sofovic-femman, som skapade mest och stod för det mesta framåt i Örebro Kings. Efter vinsten är Örebro Kings fortsatt under strecket men på lika poäng som AIK som har en bättre målskillnad, matchen mellan AIK IBF och IK Sirius IBK  vanns av bortalaget som har en poäng mer än Kings. Nästa match för Örebro Kings är torsdag 11 januari då man ställs inför ett riktigt eldprov när man möter ligatvåan Storvreta IBK på bortaplan.