5 fördelar med att vara singel

By on 12 november, 2021

Igår firade vi singlarnas dag som någonting bra att vara. Med fullt fokus på alla de fördelar du faktiskt har som singel, lyxen att kunna planera tiden helt efter dig själv. Vem vet vem som väntar runt hörnet. I morgon kanske livet kommer se helt annorlunda ut.

Många gånger vill vi ha allt det där vi upplever att vi saknar. När man är singel vill man ha en parrelation. Och om man lever i en krävande tvåsamhet är det inte ovanligt att referera till singeltiden som någonting okomplicerat som man stundvis längtar tillbaka till. Aldrig är man riktigt nöjd. Det verkar ligga i människans natur. Men i dag fokuserar vi på alla de vinster som kommer med singelskapet.

Vardagsfriheten som du kan njuta av som singel

När du är singel kan du bestämma över dina egna energier och vilka krafter du vill ge utrymme för. Som ensamstående kan du komma och gå som du vill, det är du som bestämmer. Du kan jobba över eller bestämma en spontan afterwork. Vardagsfriheten är något som inte alltid är självklart i alla relationer. Det kan vara lätt att glömma som singel.

Du kan satsa på hobbys

Den här punkten nosar lite på föregående. Men när du är singel har du all tid i världen att satsa på hobbys och vilka aktiviteter du vill och när du vill. Stanna uppe hela natten och måla om du så vill, eller kanske spela elgitarr tidigt på en söndagsmorgon.

Flexibel ekonomi

Är du i åldern där ”alla” andra jämnåriga bildar familj? Visst är bebisar gulliga men att bli förälder är samtidigt dyrt. Som singel kan du både spara pengar och investera dem i vad du vill. Som singel kan du alltid ha kontroll över dina egna ekonomiska beslut. Kanske vill du köpa en märkesväska eller nya golfklubbor och du får leva på pulversoppa resten av månanden – det är helt upp till dig.

Dejta är kul

Dejta och klä upp sig är kul. Som singel slipper du sambofällan och får känna dig attraktiv, sedd och uppleva spänning varje gång du går ut på dejt. På det här planet finns det många fördelar som singel, nu när man äntligen kan dejta igen. Ut och har kul!

Tid för reflektion – ta reda på vad DU vill

Singeltiden den bästa tiden för reflektion. Dels för att ta reda på vilka dina behov är och vad som är viktigt för dig. Men även att analysera vad du kan göra annorlunda nästa gång du inleder en relation med någon, om du vill det. Ju mer bagage man har, desto tydligare blir det att urskilja ett mönster i sina val. Ofta attraheras man till en viss typ av beteende hos andra som triggar våra anknytningsreflexer. Det vill säga, hur vi sedan barndomen formats att knyta an till andra människor. Kom ihåg att vi alltid äger vårt eget kaos, vi kan aldrig skylla över konsekvenserna av våra val på någon annan.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Kvix

You must be logged in to post a comment Login