50 procent av kvinnliga singlar stressade över att dejta i sommar – har glömt bort hur man gör

Av på 8 augusti, 2021

För många singlar innebär sommar och semester en härlig tid av dejting och möten med nya potentiella partners. Men hur känner svenska singlar kring dejting efter en lång tid av restriktioner och hemmasittande?

En ny undersökning från dejtingexperterna på Match visar att 43 procent av svenska singlar känner sig stressade över att dejta i sommar – på grund av en känsla av att man har glömt bort hur man gör.

Här är de kvinnliga singlarna i klar majoritet, hela 50 procent av kvinnorna upplever denna stress, medan samma siffra för män endast är 36 procent.

49 procent av de tillfrågade singlarna uppger att de kommer att dejta på samma sätt i sommar som innan Covid-19 medan 33 procent planerar att följa nuvarande restriktioner och rekommendationer vid dejting.

25 procent känner sig nervösa på grund av Covid-19 och här är kvinnorna i majoritet (32 procent) jämfört med männen (18 procent).

Dessutom uppger 58 procent att vetskap om att personen hen ska träffa har vaccinerat sig gör dem mer villiga att dejta denna person.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Match.com
Om undersökningen: Undersökningen är utförd av Kantar TNS på uppdrag av Meetic, den 29 juni 2021. Totalt deltog 501 svenskar från 18 år och uppåt.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in