Örebro Hockey vann på straffar mot Växjö

By on 29 september, 2018
Arkivbild från Örebro Hockey vs Växjö Lakers HC i Behrn Arena

Örebro HK åkte till Vida Arena i Växjö för att ta sig an Växjö Lakers HC i den femte omgången av SHL 2018/2019.

Växjö kom från en borta vinst med 4 – 1 mot Brynäs och Örebro från en vinst med 3 – 2 i förlängningen mot Linköping.

Första perioden började Växjö med en hård press mot Örebros mål och 8:35 in i perioden fick Örebro Kristian Näkyvä utvisad, detta numerära underläge klarade dock Örebro av att döda. Örebro lyfte nu sitt spel något och 14:19 satte Kristian Näkyvä 1 – 0 till Örebro. Efter målet tryckte åter Växjö på ordentligt men Örebro lyckades lösa den pressen och skapade snabbt några bra chanser. Nu följde en period med bra spel från Örebro men 18:51 fick Örebro Jere Sallinen utvisad och Växjö fick chansen att spela i numerärt överläge, men Örebro klarar av att försvara sig perioden ut.

Perioden 0 – 1     Matchen 0 – 1

Andra perioden fick Örebro börja i numerärt underläge men det löste man utan större problem. Växjö fortsatte dock att trycka på och skapa de ett par farligheter och 4:07 slår Austin Ortega in kvitteringen till 1 – 1 Växjös första hemma mål för säsongen. Efter målet böljade spelet fram och tillbaks med chanser för båda lagen och 7:59 får Växjö Austin Ortega utvisad. Örebro spelade ett bra powerplay men lyckades inte att få in pucken i mål. Nu anföll Växjö vasst och 10:17 fick Örebro Marcus Weinstock utvisad och det blev Örebros tur att spel i numerärt underläge, efter bara 13 sekunder tryckte Roman Horák in pucken i Örebro målet på en retur och ledningen 2 – 1 till Växjö var ett faktum. Nu var det Örebros tur att jaga en kvittering de tryckte på ordentligt, 13:36 fick Örebro Jordan Boucher utvisad och det var åter dags att spela i numerärt underläge och även om Växjö hade en del riktigt bra lägen så klarade Örebro av detta underläge. Växjö fortsatte att trycka på och skapade flera fina lägen samtidigt som Örebro inte åstadkom speciellt mycket. Mot slutet fanns det flera bud på mål för Växjö.

Perioden 2 – 0     Matchen 2 – 1

Tredje perioden startade Örebro med att sätta press mot Växjös mål med några fina chanser som följd men Växjös målvakt höll tätt. Nu bjöds vi på en match med hög intensitet från båda lagen där Örebro lyckades få iväg fler skott mot Växjös målvakt än Växjö. Detta blev en mycket lång spelsekvens med hög press från Örebro och där Växjö gick på kontringar. 16:18 blir det en kommunikationsmiss i Växjö och Taylor Spink kan sätta kvitteringen 2 – 2 i öppen bur. Örebro fortsatte efter målet med sin höga press mot Växjö, mot slutet av perioden forcerade båda lagen men perioden slutar 2 – 2 och förlängning.

Perioden 0 – 1     Matchen 2 – 2

Förlängning gick Örebro på offensiven direkt och 34 sekunder in så avlossade Jere Sallinen ett skott mot Växjös mål dock utan resultat. 3:39 in i förlängningen blir Tylor Spink utvisad för att ha spelat utan hjälm och Växjö fick spela 4 mot 3. Nu fick Sten i Örebro målet det svettigt och i slutsekunden slog Växjö in pucken i mål men klockan han gå ut innan pucken gick in.

Förlängningen 0 – 0     Matchen 2 – 2

Straffar Först ut för Örebro Aaron Palushaj som sätter den, först ut för Växjö var Austin Ortega som missade, andreman för Örebro var Marcus Weinstock, andreman för Växjö var Janne Pesonen som missade och där med vann Örebro med 3 – 2.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Örebro gör en bra insats även om det ibland kan bli lite slarvigt, jag tycker också att det är skönt att se laget ännu en gång lyckas ta hem det hela tillslut.

Nästa match är hemma mot Malmö IF den 6 oktober.