Örebro tog onödig förlust hemma mot Helsingborg

By on 7 november, 2018

Örebro Kings tog emot FC Helsingborg i den elfte omgången av SSL, ett riktigt viktigt möte då gästerna inför matchen låg bara en poäng före i tabellen. Örebro var innan matchen placerad på sista plats, och inte såg det bättre ut efter matchen mot Helsingborg.

Första delen av matchen blev till sist en resultatmässigt jämn tillställning, även om spelet såg annorlunda ut. Det var Helsingborg som var det bättre laget spelmässigt, men Örebro stack kunde komma upp i en del farliga kontringar. Något som i slutet av den första perioden resulterade i en straff, där Marcus Ekengren kunde utjämna till 2-2.

Mittperioden kunde inte börja bättre för Örebro då Helsingborg fick två man utvisade innan spelet ens hade startat, men fick ingen utdelning. Istället kom den när gästerna var fulltaliga och hemmalaget hade en man utvisad, det var inget organiserat spel från något av lagen. När det var ca fem minuter kvar av perioden och det stod 4-2 till Örebro tog Helsingborg tag i spelet, när signalen för periodslut ljöd så var det gästerna som hade ledning med ett mål.

Sista perioden blev en ren ”krigarperiod” där bägge lagen ville mycket, Örebro gjorde en mycket bra insats och det var ett misstag från hemmalagets sida genom en onödig utvisning som bäddade för att Helsingborg kunde vinna matchen.

Tack var förlusten är det nu fyra poäng upp till säker mark i tabellen, i nästa omgång tar Örebro emot Växjö IBK nu på söndag 11 november.

Fakta:

Första perioden var inne i den tredje minuten då Helsingborg tog ledningen med 1-0, i den elfte utökade gästerna till 2-0. I början av den tolfte minuten reducerade Örebro, det var Jacob Embretzen som gjorde 1-2. I den 19 minuten fick Örebro straffslag, Marcus Ekengren tog den och satte 2-2.

Första perioden slutade 2-2

Andra perioden började Helsingborg med två utvisningar redan innan perioden hann börja, power play och spel fem mot tre för Örebro. I den första minuten åkte Örebro på en utvisning, det var Jim Genberg som fick sätta sig för slag. I början av den tredje minuten gjorde Örebro 3-2, det var Markus Lindgjerdet som gjorde målet. Minut åtta och mål för Örebro, 4-2 gjort av Markus Lindgjerdet. Minut 16 och reducering Helsingborg, 4-3, i den 18 var det kvitterat 4-4. I den 19 minuten så var det vänt, Helsingborg stänkte in 5-4.

Andra perioden slutade 3-2 till Helsingborg

Tredje perioden minut nio, Helsingborg utökade till 6-4. I 13 minuten reducerade Örebro till 5-6, Marcus Hjelm gjorde målet. I den 14 minuten kom kvitteringen, Markus Lindgjerdet gjorde 6-6 och hat trick för målskytten. I den 18 minuten åkte Örebro på en utvisning, det var Marcus Hjelm som fick sätta sig för upprepade förseelser. Det tog hela åtta sekunder så var det mål för Helsingborg, ledning med 7-6 och 1.59 minuter kvar av matchen. I samband med Helsingborgs mål var det dags för ”ta-ut-målvakten-taktiken” för Örebros del, med 13 sekunder kvar så tog Helsingborg time out. I den 20 minuten kunde Helsingborg sätta bollen i tom kasse, med två sekunder kvar stod det 8-6 till gästerna.

Tredje perioden slutade 3-2 till Helsingborg