Örebro föll mot Rögle bottenläge i tabellen

By on 15 november, 2018

Örebro HK tog emot Rögle BK i den 17 omgången av Svenska Hockeyligan, i Örebro saknades landslagsbacken Linus Arnesson som har en ”skavank”. Rögle är laget som låg precis framför ÖHK i tabellen med två poäng tillgodo innan mötet, Mora och Timrå låg på kvalplats två poäng bakom så det var en riktigt viktig match som stod på schemat.

Det var ett riktigt piggt Örebro som startade matchen på ett starkt sätt, det var Rögle som fick backa hem i långa stunder där hemmalaget dominerade. Rögle kunde ta ledningen via straff i den 14 minuten, en ledning som gästerna bevakade perioden ut trots hemmadominans.

I den andra perioden var det en aning tvärtom då Rögle inledde bäst med 3-0 i skottstatistik i de fem första minutrarna, tyvärr drog Marcus Weinstock på sig ett matchstraff för tackling mot huvudet i den elfte minuten. Under den följande fem minuter långa utvisning kom både Örebros som Rögles mål, det var Rögle som både började och slutade mittperioden bäst.

Den sista perioden var inget att skryta med från Örebros håll, det var tempofattigt och ingen skärpa. I jakten på vinst från hemmalaget var det Rögle som höll huvudet kallast och som kunde inte bara hålla emot utan även utöka i målprotokollet, vinst för gästerna.

Örebro började matchen riktigt bra i högt tempo men utan den där sista skärpan för att få in pucken i mål, i den sista perioden såg det ut som om luften hade gått ur hemmalaget och där var både tempo som skärpa bortblåst. Milt uttryckt kan man säga att det doftade allsvenskan över sista perioden från ÖHKs sida, nu vann jagande Timrå hemma mot Mora och kunde i och med vinsten gå om Örebro i tabellen. Örebro som nu ligger näst sist och på negativ kvalplats, möter på lördag 17 november Linköping HC på bortaplan.

Första perioden elfte minuten kom matchens första utvisning, den drabbade Rögle. I den 14 minuten var det Rögle som fick straff, direkt efter avslutad utvisning, Kodie Curran gjorde inga misstag och 1-0 till Rögle. 17 minuten var det dags för nästa utvisning för Rögle, Örebro i powerplay som inte ledde till något.

Första perioden slutade 1-0 till Rögle
Skottstatistik första perioden Örebro 16 – Rögle 5

Andra perioden elfte minuten delade Marcus Weinstock ut en tackling mot huvudet vilket resulterade i 5 minuter + matchstraff och färdigspelat för Weinstock, Rögle i ett fem minuters powerplay som ledde fram till 2-0 i den 13 minuten. Fortsatt spel i fem mot fyra för bortalaget, med en sekund kvar av Örebros underläge kunde Tylor Spink reducera till 1-2 i den 16 minuten.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro 6 – Rögle 14

Tredje perioden tionde minuten drog Rögle på sig en utvisning, powerplay för Örebro som inte gav någon utdelning. I den 19 minuten tar Örebro time out, i samband med den tar Örebro ut målvakt Stefan Steen. En taktik som inte fungerade då Rögle gjorde 3-1 i tom målbur, det kom i 20 minuten. Med 2 sekunder kvar av matchen kom även 4-1 till Rögle, även det i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-0 till Rögle