Örebro Hockey fick med sig viktiga poäng borta mot Linköping HC

By on 17 november, 2018

Örebro HK tar sig an Linköping HC borta i den 18 omgången i SHL, det fick de göra utan Marcus Weinstock som blev avstängd i fem matcher efter sin huvudtackling i senaste samt Anton Hedman som missar tre matcher efter sin fula tackling senast.

Första perioden började i ett riktigt högt tempo, något som Örebro inte såg ut att hänga med i då de drog på sig två utvisningar under de tre första minutrarna. Det var Linköping som tog chansen i och med övertaget där de kunde ta ledningen, efter avslutade utvisningar i början var det Örebro som efter det började ta för sig. ÖHK jobbade på och tog över spelmässigt för att även kvittera resultatet, även det i powerplay med en Linköpingsspelare i botbåset.

Örebro började andra perioden riktigt starkt trots hemmalagets tidiga ledningsmål, ÖHK gnuggade på ordentligt och tog sig tillbaka starkt. Desto längre perioden led desto tuffare spel blev det och Örebro kunde kvittera, i den 14 minuten small det ordentligt och det var sammanlagt fem spelare uppdelat på bägge lagen som drog på sig utvisningar. Efter det var det Örebro som spelade på gränsen, Linköping tog tillbaka ledningen och Örebro drog på sig ytterligare två utvisningar i botbåset efter målet.

Den tredje perioden började Örebro utan den energi och frenesi som speglade de två första perioderna och det var hemmalaget som började bäst, men gästerna jobbade upp sig och kunde sätta den viktiga kvitteringen i den åttonde minuten. Efter målet blev spelet svängigt där bägge lagen ville mycket, men utan resultat och matchen till förlängning.

Förlängningen var inne i den andra minuten när Örebro kunde avgöra matchen, målet gjordes av Jordan Boucher.

Örebro gjorde en mycket bra match sett över 60 minuter plus förlängning, jämfört med sista matchen på hemmais så stod laget upp på ett helt annat sätt. Nu när man saknade två viktiga spelare i form av Anton Hedman och Marcus Weinstock var det än viktigare att man kan klara av att vinna matcher utan dessa, nu fick Örebro med sig extrapoängen, d.v.s två sköna poäng med sig från Linköping. Tack var vinsten klev Örebro upp på säker mark framfår Timrå i bottenträsket med en hel poäng före, Timrå möter Malmö Redhawks på bortais imorgon.

Torsdag 22 november är nästa match för Örebro hemma i Behrn Arena, då Luleå Hockey kommer på besök.

Första perioden första minuten utvisning, Rasmus Rissanen Örebro HK åkte ut för Hooking. I den andra minuten fixade Christopher Mastomäki straff för Örebro, men han missade den. I den tredje minuten kom matchens första mål, Linköping tog ledningen med 1-0. Aaron Palushaj i Örebro drog på sig en utvisning för Hooking, den kom i tredje minuten, ÖHK klarade av underläget. Minut 14 utvisning som drabbade Linköping, powerplay för Örebro som ledde fram till kvitteringen till 1-1, målet gjordes av Tom Wandell i den 17 minuten efter att han hade tagit pucken bakom eget mål och åkt rakt igenom Linköpings laguppställning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Linköping HC 7 – Örebro HK 14

Andra Perioden andra minuten, Linköping gjorde 2-1 i öppet mål. Kvitteringen kom i den elfte minuten, Aaron Palushaj stänkte in 2-2 efter att ha gjort som Tom Wandells, d.v.s åka rakt igenom Linköpings försvar. Minut 14 och ny utvisning för Örebro, Gustav Bäckström två minuter för Hooking. Med sex minuter kvar att spela av perioden brann det till ordentligt i matchen där bägge lagen svingade både högt som lågt, det resulterade i att Nick Sörensen Linköping fick två minuter för Roughing, Joe Whitney Linköping  två minuter för Hooking, Rasmus Rissanen Örebro två minuter för Roughing, Jonathan Andersson Örebro Roughing och James Wright Linköping Roughing. I minut 17 slog Linköping till, 3-2 på resultattavlan. I samma minut nio sekunder senare Gustav Backström Örebro, utvisning för Slashing, bortalaget klarade av underläget. 20 minuten utvisning Örebro, Patrik Virta Hög Klubba.

Andra perioden slutade 2-1 till Linköping
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 8 – Örebro HK 12

Tredje perioden fick Örebro inleda i boxplay i i.14 minuter, inget mål och de klarade av underläget. Minut sju utvisning, den drabbade Linköping och powerplay för Örebro som kunde kvittera genom Aaron Palushaj i den åttonde minuten fram till 3-3.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro