58 meter upp med Vera Vinter

Av på 10 augusti, 2021

Artisten och låtskrivaren Vera Vinter kommer från Stora Lappträsk i Norrbotten – en liten by som idag har 12 (!) åretruntboende människor och ett antal sommarboende. 12. Inte 12 000. Inte 1200. Tolv stycken. Det är klart att det formar en människa. Att det sätter avtryck. Skog, sjö, himmel. Det trädet. Den kröken. De historierna.

Vera har bott i Stockholm i 20 år men platsen, hemma, gården, är en viktig del av Vera som hon alltid kommer alltid bära med sig.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hennes ord och röst, blandade med råa elgitarrer och glittrande akustiska, skapar ett eget universum som berättar om barndomsminnen från landsbygd, staden och kontraster där emellan.

Vera Vinter solodebuterade 2012 med singer/songwriter albumet ”Idyll” som släpptes på Sony Music efter att ha upptäckts av Bo Sundström.

Sedan debuten har hon turnerat flitigt, både på egen hand och med artister som Bo Kaspers Orkester, Staffan Hellstrand och Petra Marklund. I SVT:s program Alla Tiders Hits gjorde hon mörk och säregen tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den”.

Vera Vinter skriver, spelar in och ger ut musik på egna labeln Bjärka. Konstnärliga korsbefruktningar och det kvinnliga berättarperspektivet ligger henne varmt om hjärtat likaså den självständiga musikscenen.

Under 2021 blev det klart att Vera Vinter medverkar i det nystartade programmet The Global Network for Female-Identifying Music Producers, som är ett nätverk för kvinnliga musikproducenter där 25 kvinnliga studioproducenter och beatmakers från hela världen kommer att träffas, diskutera idéer, nätverka och hjälpa till att övervinna hinder i branschen tillsammans. Nätverket är ett samarbete mellan Kanada, Australien, Estland, Argentina och Sverige.

Under våren och sommaren 2021 är Vera Vinter aktuell med flera singlar – bl. a. ”Syrénlila”, en duett tillsammans med Julia Frej, som släpps 14 maj.

Den 1 oktober släpps Veras Vinters fjärde album.

58 meter upp med Vera Vinter, sommarens allra mest mysiga, intima och exklusiva musik-upplevelse under bar himmel på Svampens magiska skybar Måndag 16 Augusti 2021.

» Mer information här «

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa Kulturaktiebolaget

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in